A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Trumpra az élők, Bidenre a halottak szavaznak: kikerült egy brutális, 297 oldalas lista


Megosztjuk a listát és a linket is, amellyel ellenőrizheted az eredetiségét a michigani ügyfélkapun.


Egy 4chan-felhasználó feltöltött egy 297 oldalas dokumentumot, amelyen állítólag olyan michigani regisztrált szavazók vannak, akik elmúltak már 100 évesek.

Michigannek a 2011-es népszámlálás szerint nagyjából ezer ilyen lakosa volt, ehhez képest a listán 14 500 szavazóképes ember neve található.

Ha kissé szkeptikusan olvasod e sorokat, megértem, rengeteg ilyen lista és kép kering az interneten hamis információkkal. Éppen emiatt mentem fel Michigan kormányának honlapjára, ahol ezeknek a létezését ellenőrizni lehet, és kiderült, hogy

A lista valós, akár te is ellenőrizheted

Itt van a teljes lista a – főképp – halott szavazókról.

Ez pedig a helyi ügyfélkapu, ahol az adatok bepötyögésével te is ellenőrizheted, hogy léteznek.


A fenti kép a 69. oldalon található „KENNETH, RABEDEAU, 1916, 48629” eredménye. Ellenőrizd, amíg tudod.

A listán kereszt- és vezetéknevek szerepelnek, születési dátummal és irányítószámmal, a lekérdezéshez pedig ezenkívül már csak a születési hónap kell, azt a 12 hónap közül meg kell tippelni. A cikk írásának pillanatában még működött, de mivel nem olyan rég került ki, bármelyik pillanatban törölhetik az adatbázist vagy a funkciót – adatvédelmi vagy egyéb kamuindokra hivatkozva.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések