A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Több a koronavírusból meggyógyult személy, mint az újonnan regisztrál fertőzöttek száma


Müller Cecília az Operatív törzs sajtótájékoztatóján elmondta azt is, kit kehet gyógyultnak tekinteni.


5595 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 217 122 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 151 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 4 823 főre emelkedett.

A beazonosított fertőzöttek számában megjelennek a mentők által, a szűrőbuszokon, és a kórházi dolgozók körében gyorsteszteléssel kiszűrtek is. A bölcsődei, óvodai, iskolai és szociális dolgozók körében végzett célzott csoportos tesztelés összesített eredménye ezen a héten várható – olvasható a koronavirus.gov.hu oldalon

Kiss Róbert alezredes közölte, hogy az elmúlt hétvégén 1293 személlyel szemben intézkedtek a rendőrök, ebből 1258-an a kijárási korlátozást szegték meg. Több kint 48 ezren vannak házi karanténban.

Nyolc üzletet zárattak be a hétvégén

Újabb nyolc üzletet zárattak be a szabályok vétsége miatt a hatóságok, ismertette az adatokat az alezredes, majd elmondta, hogy ezidáig összesen 85 üzletet vagy vendéglátóhelynek függesztették fel a működését.

Csökkent a mintavételi idő

Müller Cecília országos tisztifőorvos közölte, hogy jelentősen sikerült lecsökkenteni a mintavételre várakozási időt. Gyorsabb a diagnózis, így kevesebb az a beteg akinek ismeretlen a státusza – tette hozzá.

Növekszik a gyógyultak száma is

63 860 személy gyógyult meg ezidáig hangsúlyozta Müller Cecília. Kifejtette, az aktív fertőzöttek száma 148 439 főre csökkent. Az aktív fertőzöttek 20 százaléka, a meghaltak 24 százaléka, a gyógyultak 25 százaléka budapesti – közölte az országos tiszti főorvos. Felhívta a figyelmet, hogy elértünk egy fontos fordulathoz, mégpedig ahhoz, hogy több a koronavírusból meggyógyult személy, mint az újonnan regisztrál fertőzöttek száma.

Gyógyultnak pedig azt a személyt tekintik, akik a 21 nap elteltével nem mutat már egyetlen tünetet sem, és a koronavírus tesztje is negatív lesz.



December elején születhet döntés

December elején dönt a kormányzat az ünnepek alatt érvényben lévő szabályokról – mondta a szakember. hangsúlyozta, most teremtjük meg annak lehetőségét, hogyan tudjuk a karácsonyt eltölteni, ezért a védelmi szabályokat betartása elengedhetetlen.

Lezajlott a csoportos tesztelés

Csoportos célzott tesztelés első hete lezajlott – tájékoztatott a tiszti főorvos. A holnapi napon érkeznek meg az adatok. A mintavételt megelőző három órában ne fogyasszunk ételt és italt, hívta fel a figyelmet Müller Cecília.

Az idősek használják a vásárlási sávot

Müller Cecília újságírói kérdésre elmondta, hogy az idősek a saját védelmük érdekében a számukra kijelölt idősávot vegyék igénybe.

Bírja a nyomást az ellátórendszer

Magyarországon 78 intézményben látnak el koronavírusos betegeket. A leginkább leterhelt helyek között van a debreceni, a miskolci és a nyíregyházi kórház, valamint a Semmelweis Egyetem – mondta Müller Cecília. Szólt arról is, hogy a halasztható műtétek kivezetésével jelentős mennyiségű ágy nyílt meg.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések