A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Tejfölben pácolt, fokhagymás csirkemell ropogós bundában sütve: az egyik legjobb variáció rántott húsra


A rántott csirkemellre képtelenség ráunni. Legközelebb bundázás előtt pihentesd tejfölös pácban, a szokásosnál is finomabb lesz.


A tejföl minden hússal csodát tesz, így a csirkemellel is. Akkor is bátran pácold benne a húst, ha utána rántani szeretnéd, hisz sokkal omlósabb lesz. Kísérletezz a fűszerekkel is, a fokhagyma sokat dob rajta. Érdemes néhány régi trükköt is betartani. A csirkét nem szükséges papírvékonnyá klopfolni, csak egy kicsit lazítsd a rostokat. A sütéshez pedig mindig bő zsiradékot használj.

Hozzávalók:

* 70 dkg csirkemell
* 10 dkg zsemlemorzsa
* 2.5 dl tejföl
* 5 dkg liszt
* 1 teáskanál só
* 1 csipet bors
* 2 db tojás
* 2 gerezd fokhagyma
* olaj a sütéshez

Elkészítés:

A csirkemellet mosd meg, és törölgesd szárazra papírtörlővel. Vágd vékony szeletekre. A tojásokat üsd egy tálba, és keverd hozzá a tejfölt, a sót, a borsot és a fokhagymát. Kend be vele a szeleteket, és lefedve tedd a hűtőbe legalább négy órára. Még jobb, ha egy éjszakán át pácolod.

Pihentetés után forgasd a csirkemellet liszttel vegyített zsemlemorzsába, és rakd forró olajba. Süsd a hús minden oldalát aranybarnára, és csepegtesd le papírtörlőn.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések