A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Tavaly karácsonykor már volt koronás beteg az Egyesült Királyságban


Már decemberben elkaphatta a vírust Cheryl Shepherd Burns és férje, az angol Nemzeti Egészségügyi Szolgálat két munkatársa. A család utólag adott hangot a közel egy évvel ezelőtt tapasztalt szörnyű egészségügyi állapotukról. A tüneteik hasonlóak voltak a ma már ismert tünetekhez, úgy, mint az ízérzék elvesztése, indokolatlan fáradtság, végtagi fájdalmak, orrfolyás.


Minden a hálaadás előtti estén kezdődött. Először Cheryl Shepherd nevelt lánya esett ágynak, még nevetve mondta is, hogy reméli, nem ez a karácsonyi ajándék.

Majd lassan az egész család produkálta a tüneteket, aminek utóhatását még ma is érzik: „A csirkének záptojás íze van, a marha íze pedig a benzinére emlékeztet” – számolt be a 43 éves nő a KentLive-nak.

Mivel az eset két hónappal az első hivatalosan bejelentett Covid-19 fertőzött előtt történt, így egyszerű influenzára gondoltak. Shepherd hét hétig tapasztalta a tüneteket, fájt a torka, folyt az orra, nyomást érzett a szívében és napról napra romlott az állapota. Ezt követően kórházba ment kivizsgálásra, de a röntgen nem mutatott ki semmilyen elváltozást, és az orvosok sem tudtak pontos diagnózist felállítani.

Miután Angliában is felütötte a fejét a járvány, áprilisban és augusztusban tesztelték a családot, a tesztek eredménye magukért beszélt, a család hordozza az antitestet, vagyis valószínűleg szenteste már vírus fertőzöttek voltak.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések