A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Szlovákiában vásárolt fegyvert és töltényeket használt a Bécsben lelőtt terrorista


Idén júliusban Szlovákiában járt az a támadó, aki hétfőn este négy embert lelőtt és 17-et megsebesített Bécs belvárosában- számolt be az osztrák Heute hírportál információira hivatkozva a Paraméter.sk felvidéki hírportál. Roman Mikulec szlovák belügyminiszter a TV Joj kereskedelmi televíziónak kedden nyilatkozva ezt az értesülést megerősítette. A bécsi születésű, de egyébként észak-macedóniai albán származású férfit hétfőn este lelőtték az osztrák rendőrök.


A húszéves férfi, aki északmacedón gyökerekkel rendelkezik, de Ausztriában született, az Iszlám Állam szimpatizánsa volt. 2019 áprilisában 22 hónapos börtönbüntetésre ítélték, miután megpróbált eljutni Szíriába, decemberben viszont feltételesen szabadlábra helyezték.

A Heute.at portál szerint

a férfi idén júliusban egy barátjával Szlovákiában járt, hogy AK-47-es lőszert, valamint fegyvert vásároljon.

Az osztrák hírportál állítása szerint a bécsi merénylet elkövetője júliusban közvetítők segítségével AK-47 típusú (Kalasnyikov) automata lőfegyvert és lőszert vásárolt Szlovákiában. Roman Mikulec szlovák belügyminiszter az egyik kereskedelmi televíziónak kedden ezt az osztrák értesülést árnyaltabban, de végül is megerősítette.

Olyan információim vannak, miszerint nálunk, itt, Szlovákiában járhatott a támadó, illetve a tettesek egyike, és lőszervásárlás iránt érdeklődött. Ezt az értesülést jelenleg a szlovák biztonsági szolgálatokkal ellenőrizzük
- mondta a belügyminiszter a JOJ televíziónak.

Az osztrák portál azt is megjegyzi, hogy az ilyen típusú hatástalanított lőfegyvereket legálisan lehet vásárolni Szlovákiában  annak ellenére, hogy a párizsi Charlie Hebdo elleni merényletet követően az állam jelentősen szigorította a birtoklását.

Azt is írták, hogy
a terroristák a vásárolt hatástalanított fegyvereket átalakították úgy, hogy újfent automata lőfegyverként működjenek.





A bécsi portál közzétett az olvasóik által készített több videót is a lövöldözésekről.

Karl Nehammer osztrák belügyminiszter megerősítette, hogy a támadó mindössze 20 éves volt. A rendőrség szerint a támadók többen voltak, néhányan közülük még szökésben lehetnek.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések