A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Szaftos rakott kel darált hússal és sajttal a tetején: laktató, kiadós egytálétel


Ezt a rakott kelt a tetejére halmozott cheddar sajt és a fűszerekkel megbolondított, tejfölös darált hús teszi igazán különlegessé.


A rakott kelkáposzta gazdag, laktató fogás. Ha ebédre készíted, jó eséllyel marad belőle másnapra, amikor még finomabb. Tejföl ezúttal nem a tetejére kerül: próbáld ki úgy, hogy összekevered a darált hússal. Biztosan szaftos lesz a végeredmény.  

Hozzávalók:

* 1 fej kelkáposzta
* 50 dkg darált sertéscomb
* 15 dkg cheddar sajt
* 1 dl tejföl
* 2 db paradicsom
* 2 teáskanál pirospaprika
* 1 db vöröshagyma
* 2 evőkanál petrezselyem
* 1 evőkanál sertészsír
* só
* bors

Elkészítés:

A kelkáposzta torzsáját távolítsd el, majd vagdosd össze, és sós vízben főzd puhára 15-20 perc alatt. A sertészsíron párold üvegesre a felaprított hagymát. A tűzről lehúzva keverj hozzá egy teáskanál pirospaprikát, majd add hozzá a darált húst. Sózd, borsozd, önts hozzá kevés vizet, és párold 15 percig.

Egy tepsiben keverd össze a darált húst a káposztával, a tejföllel, a kis darabokra vágott paradicsommal, kevés pirospaprikával, és terítsd egy zsiradékkal kikent tepsibe. A sajtot reszeld le, és rakd a rakottas tetejére. Előmelegített sütőben, 180 fokon süsd meg körülbelül 30 perc alatt. Tálalás előtt szórd meg petrezselyemmel.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések