A spenótos-petrezselymes pesto igazi vitaminbomba.
A spenótos-petrezselymes pesto tele van friss ízekkel. A villámgyorsan és nagyon könnyen elkészíthető szósszal rengeteg ételt feldobhatsz. Salátára, sült húsra, főtt tésztára, pirítósra is kiváló.
Sokáig megőrizheted a tavasz ízeit, hisz a kész pestót le is fagyaszthatod. Ízlésed szerint formálhatod, a diót fenyőmaggal helyettesítheted. Ebből az adagból körülbelül négy deci pestót kapsz.
Hozzávalók:
* 15 dkg spenót* 1 csokor petrezselyem
* 5 dkg sajt
* 2 marék pirított dió
* 3 gerezd fokhagyma
* 1-2 dl olívaolaj
* só
* bors
Elkészítés:
A spenótot mosd meg alaposan, majd dobd forrásban lévő vízbe, és főzd két-három percig. Utána szűrd le, csepegtesd le. Tedd turmixgépbe, rakd hozzá a megtisztított petrezselymet, a fokhagymát, és kezdd pépesíteni. Közben folyamatosan öntsd hozzá az olívaolajat. A lényeg, hogy ne legyen se folyós, se darabos.Végül ízesítsd sóval, borssal, pirított, aprított dióval és reszelt sajttal. Egy kisebb adagot rakj jól zárható, kisebb méretű üvegbe. Amit nem fogyasztasz el egy-két napon belül, tedd fagyasztóba.
0 Megjegyzések