A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Segít a zsírmáj eltüntetésében, és erősíti az immunrendszert: az egyik legjobb méregtelenítő ital receptjét mutatjuk


A fogyasztó céklaitalba zeller és gyömbér is kerül.


Az ősz slágere a cékla, ami számtalan módon teheti izgalmassá az étkezést. Készülhet belőle saláta, rizottó, savanyúság, krémleves és desszert is, de egy céklás turmixszal is indíthatod a napot, ami felturbózza az immunrendszert, támogatja a májműködést, és segít a zsírbontásban is.

Áldásos hatását a benne lévő számos vitaminnak, ásványi anyagnak köszönheti: többek között bővelkedik C-, illetve B-vitaminokban, béta-karotinban, de sok vasat, rezet, folsavat, magnéziumot, kalciumot, cinket is tartalmaz.

Ennyi mindenre jó a cékla

A máj a test méregtelenítésében, a megfelelő anyagcsere- és zsírbontási folyamatokban is nagyon jelentős munkát végez, így fontos, hogy egészségesen működjön. A helytelen életvitel, a rossz táplálkozási szokások, a sok stressz, a kevés alvás és mozgás a májsejtekben felesleges zsírsejtek felhalmozódásához és raktározódásához vezet, amelyek a zsírmáj kialakulását idézhetik elő, ezáltal gátolják a szervet feladata teljesítésében. Ehhez a cékla nyújt támogató hátteret, mivel segíti a máj méregtelenítő munkáját.

A cékla betaintartalma révén gyulladáscsökkentő és tumorellenes hatású, emellett a benne lévő jelentős mennyiségű káliumból adódóan segít helyreállítani a szervezet folyadékháztartását, ami a túlzott sófogyasztás következtében borul fel. Rostjai gondoskodnak a megfelelő emésztésről és arról, hogy a turmix elfogyasztása után még sokáig ne éhezz meg.

Zsírégető turmix céklából

A turmix zsírégető tulajdonságait tovább növelheted, ha a nedűbe kalóriaszegény zellert és gyömbért is csempészel. Míg előbbi erős vízhajtó hatással rendelkezik, utóbbi gingerol-, saogaol- és a zingerontartalma miatt hatékonyan serkenti az emésztést, gyulladáscsökkentő hatása révén pedig segít megszüntetni az emésztőrendszerben kialakult gyulladásokat.

Hozzávalók:
*  Egy közepes cékla meghámozva és felszeletelve
*  Egy közepes alma meghámozva és felszeletelve
*  Egy zellerszár
*  Egy centiméter gyömbérgyökér
*  Két deciliter sárgarépalé

Elkészítése:
Tedd a hozzávalókat a gépbe, és turmixold őket simára. Ha szeretnél krémesebb állagot elérni, a céklát előfőzheted, vagy több sárgarépalevet önthetsz bele. Ha belefér a napi kalóriaadagodba, a turmixot egy deciliter mandulatejjel is felturbózhatod.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések