Hirdessen itt

Saját macskája támadt egy nőre Budapesten, kórházba kellett szállítani


Saját macskája támadt rá egy budapesti nőre, akin az állat olyan mély karmolásokat ejtett, hogy kórházba kellett szállítani. Az állatorvos szerint a váratlan agresszív viselkedést idegrendszeri problémák is okozhatták.


A saját macskája támadt egy budapesti nőre. A megvadult állat olyan mély sebeket ejtett a gazdáján, hogy kórházba kellett szállítani - számol be az esetről a Blikk.

A cikk szerint a nő halálra rémült, amikor hétfő este a család szeretett házi kedvence, Lizi egyik pillanatról a másikra az életére tört. A család hívta a segélyhívót, de ott azt mondták, hogy ilyen esetre nem tudnak megoldást, így végül a Speciális Állatmentő Egységtől kértek segítséget.

Amíg a csapat kiért, addig Lizit egy szobába zárták és még a kilincset is leragasztották, nehogy az állat ki tudjon szabadulni.

A veszettség kizárható

– A falon még látszottak a spriccelő vérnyomok, amikor megérkeztünk – mondta a lapnak Kodolányi Endre. A Speciális Állatmentő Egység alapítója azt is hozzátette, hogy hálót is vittek magukkal, de nem volt rá szükség, mert addigra a macska megnyugodott. Eközben anyuka is visszatért a kórházból, ahol ellátták a sebeit.

A cica két éve él a családdal egy budapesti lakásban, nem érintkezik más állatokkal, így a lapnak megszólaló állatorvos szerint a veszettség kizárható.

– Az agresszív viselkedést belső és külső hatás is okozhatja, idegrendszeri vagy egyéb egészségi problémák - mondta Benedek Noémi, aki azt is hozzátette, hogy a protokoll szerint az állatot ilyen esetben 14 napig megfigyelés alatt kell tartani. Az állatorvos azonban nem javasolta, hogy macska visszatérjen az addigi gazdájához, mert a támadással egy szakadék keletkezett közöttük, és ha a gazdi fél a cicától, akkor azt az állat is megérzni.

Kétségbeesett telefonhívást kaptunk éjfél előtt nem sokkal. Egy gazdás cica egyelőre nem tudni miért, megtámadta a...

Közzétette: Speciális Állatmentő Egység – 2020. november 2., hétfő


Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések