A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Rozmaringos, narancsos sült libacomb: belül omlós és szaftos, kívül ropogós


Egyél libát Márton-napon, hogy ne éhezz egész évben! Sütve, zöldfűszerekkel fejedelmi ebéd lehet.


Márton-napra készíts libát valamilyen módon! A sült combbal nem foghatsz mellé. Ilyenkor ráadásul mindent meg kell enni a tányérról. A libasült önmagában is isteni, ám a zöldfűszerek még jobban feldobják, akárcsak a narancs. Nem kell a hús alá zsír, mert sok kisül belőle. Kínálj a vacsora mellé újbort is.

Hozzávalók:

* 4 db libacomb
* 2 db narancs
* 1 ág rozmaring
* 1 ág petrezselyem
* 1 ág kakukkfű
* 1 fej fokhagyma
* só
* bors

Elkészítés:

A libacombokat nézd át, ha szükséges, tisztítsd meg, tehát a szőröket távolítsd el. Alaposan mosd meg, majd törölgesd le róluk a nedvességet. Fűszerezd ízlés szerint sóval, borssal, és tedd be egy nagyobb méretű, tűzálló edénybe. Az egyik narancs levét öntsd a combokra. A másikat felszeletelve a zöldfűszerekkel és a fokhagymával együtt rakd a húsok mellé.

Told előmelegített sütőbe, és 120-140 fokon süsd két és fél órát. Ha a comb puha, könnyen bele tudsz szúrni egy hegyes kést, vedd le róla a fóliát, és pirítsd meg. A kisült libazsírt ne öntsd ki, kend inkább a kenyérre.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések