Hirdessen itt

Rettegés az SZFE épületénél: Kigyúrt, kopasz, fekete ruhás biztonsági őrök jelentek meg


Kigyúrt, kopasz biztonsági őrök akadályozták meg pénteken, hogy a Színház- és Filmművészeti Egyetem egyik hallgatója elhelyezzen egy piros-fehér szalagot az épületen. A történtekről videó is készült, amelyet a hvg.hu-nak juttattak el. A képsorok szerint a portás közölte a hallgatóval, hogy ilyen esetben ezentúl szólnia kell a biztonságiaknak.


„Amikor a vírushelyzet miatt elhagytuk az épületeket, másnap reggel azonnal leszedték az ellenállásunk jelképévé vált piros-fehér terelőszalagot a bejáratokról. Úgyhogy az első online fórumon megegyeztünk, hogy az összes járványügyi előírás betartásával, egyéni politikai véleménynyilvánítás céljából, teljesen törvényes keretek között egy ember minden nap felrak egy szalagot a Vas utcai egyetemi épület előtti egyik oszlopra” – magyarázza a helyzetet az egyetem hallgatója. „Ezt tesszük is másfél hete minden nap. A munkatársak, valószínűleg utasításra, minden nap le is szedik. Ma azonban az történt, ami a videón látható” – tette hozzá.

SZFE-s hallgatók elmondták a portálnak azt is, hogy korábban nem volt az egyetemnek biztonsági őrei, és hogy a videón látható fekete ruhás férfiakkal még nem találkoztak. „Mivel nagytermetű férfiemberekről van szó, a cél minden bizonnyal a megfélemlítés, de a helyzet akkor is inkább meglepő” – összegezte érzéseit a hvg.hu-nak nyilatkozó hallgató.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések