A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Rácsos, lekváros linzertorta: a tésztája így lesz igazán omlós


A fantasztikusan omlós, édes linzertészta sok lekvárral, tortaformában sütve akár ünnepi édesség is lehet.


A linzertészta akkor tökéletes, ha fantasztikusan omlós. A siker egyik titka a friss alapanyagokban rejlik, fontos továbbá az is, hogy gyorsan dolgozd össze a hozzávalókat, és pihentesd a hűtőben legalább 30 percig. A rácsozást könnyen megoldhatod derelyevágóval, vagy akár sodorhatod is a tésztát.

Hozzávalók:

* 40 dkg liszt
* 40 dkg lekvár
* 25 dkg vaj
* 15 dkg porcukor
* 2 teáskanál sütőpor
* 2 evőkanál tejföl
* 1 db tojás
* 1 csomag vaníliás cukor
* 1 csipet só
* 1 db tojás a kenéshez

Elkészítés:

A lisztet szitáld egy tálba, vegyítsd a sütőporral, a sóval és a kétféle cukorral. Rakd hozzá a hideg, felkockázott vajat, és morzsold össze. Amikor már elég morzsalékos, add hozzá a tojást, és gyúrd össze. Végül dolgozz hozzá annyi tejfölt, hogy jól gyúrható masszát kapj. Tedd fél órára a hűtőbe.

Pihentetés után vedd ketté, háromnegyed-egynegyed arányban. A nagyobb tésztát nyújtsd akkorára, mint a piteformád, és helyezd bele. Kend meg jó vastagon a lekvárral. A maradék tésztából formázz rácsokat, kend le egy felvert tojással. Told 170 fokos sütőbe, és süsd 30-35 perc alatt aranybarnára.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések