A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Puha, könnyű almás piskóta: nagyon gyümölcsös és jó szaftos


Az oroszok almás piskótája, a sharlotka egyszerűen fantasztikus. Amilyen könnyű elkészíteni, olyan finom.


Ha almás sütire vágysz, feltétlenül kóstold meg a gyümölcsös orosz piskótát! A sharlotkába sok alma kerül, amit érdemes fűszerekkel megbolondítani. A süti nagy előnye, hogy egyszerű hozzávalókból, kevés munkával készül, mégis fantasztikus lesz. Forró italok mellé nem is kívánhatnál jobbat, de öntettel ünnepivé is teheted.

Hozzávalók:

*  25 dkg liszt
*  20 dkg cukor
*  4 db alma
*  3 db tojás
*  1 csomag vaníliás cukor
*  1 teáskanál sütőpor
*  1 csipet só
*  1 teáskanál citromlé
*  fahéj
*  1 késhegynyi szerecsendió

Elkészítés:

Az almákat mosd meg, hámozd meg, és a magházukat szedd ki. Vágd kisebb darabokra, majd locsold meg citromlével, és szórd meg fahéjjal, szerecsendióval. A tojásokat válaszd ketté, és a fehérjét verd kemény habbá egy csipet sóval. Keverd hozzá részletekben a kétféle cukrot, majd amikor már szép fényes, és jó kemény, egyesével add hozzá a tojások sárgáját. A sütőport vegyítsd a liszttel, forgasd a masszába, majd dolgozd csomómentesre.

Egy közepes tortaformát kenj ki vajjal, szórd meg liszttel, és rendezd el benne az almát, majd öntsd rá a masszát. Előmelegített sütőben, 170 fokon süsd 50 percig. Amikor szép magas és aranysárga, végezz tűpróbát! Ha a piskótába szúrt tű nem lesz ragacsos, kiveheted a sütőből. Pihentesd a formában 15 percig, csak utána vedd ki. Porcukorral megszórva kínáld. 

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések