A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Pillekönnyű csokis labdabukta: ezzel a recepttel mindig jól sikerül


A csokis labdabuktáért felnőttek és gyerekek egyaránt odalesznek. Ezzel a kelt tésztával is könnyű bánni.


Variálj kicsit a jól bevált, pihe-puha, foszlós buktán! Süsd meg úgy, hogy kis labdákat kapj. A végeredménynek különösen a gyerekek fognak örülni, a csokis tölteléknek pedig senki nem tud ellenállni. Egy pohár kakaó vagy tea mellé isteni reggeli vagy vacsora.

Hozzávalók:

*  50 dkg liszt
*  2.5 dkg élesztő
*  3 dl tej
*  2 evőkanál olvasztott vaj
*  2 evőkanál cukor
*  1 csipet só
*  30 dkg csoki
*  1 db tojássárga a tetejére
*  5 dkg vaj a kenéshez

Elkészítés:

A tejet langyosítsd meg, majd egy decihez adj hozzá egy teáskanál cukrot, morzsold bele az élesztőt, és várj körülbelül 10 percig, amíg megemelkedik, és habos lesz. A lisztet szitáld egy tálba, tedd hozzá a sót, az olvasztott vajat, a maradék tejet és cukrot, továbbá az élesztőt. Dolgozd össze, majd fedd le, és keleszd a duplájára körülbelül 40 perc alatt.

Tedd át a tésztát lisztezett felületre, majd nyújtsd ujjnyi vastagra, és fánkszaggatóval vagy üvegpohárral szúrj ki belőle köröket. Mindegyik közepébe tegyél kis darabka csokit. Formázz a tésztából gombócokat, és alul csípd össze. Egy körülbelül 26 centis átmérőjű, kapcsos tortaformát vajazz ki, és egymás után rakd bele a buktagombócokat úgy, hogy az oldalukat is kend meg olvasztott vajjal. Ez azért szükséges, mert így sülés után könnyen szétválnak a labdák. Kend be a buktákat felvert tojássárgával, és előmelegített sütőben, 180 fokon süsd meg körülbelül 35 perc alatt szép pirosra.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések