Pehelykönnyű kakaós-banános szelet keverve, márványozva: másnapra sem szárad ki


Ha egyszerű, gyors, mégis finom és mutatós sütire vágysz, a banános kevert tökéletes megoldás lehet. Márványozva még csábítóbb.


Elkezdtek barnulni a banánok a konyhapulton? Használd fel egy könnyen és gyorsan összeállítható, mennyei sütibe! A banános, kakaós kevert a tésztába kerülő folyadéknak és a banánnak köszönhetően sokáig nem lesz száraz. A márványozás gyerekjáték, csak keverd össze a kétféle tésztát!

Hozzávalók:

* 22 dkg liszt
* 10 dkg cukor
* 2 db banán
* 2 evőkanál kakaó
* 2 db tojás
* 2 teáskanál sütőpor
* 1 dl tej
* 1 dl olaj
* 1 csomag vaníliás cukor

Elkészítés:

A tojásokat üsd egy tálba, keverd ki jól a kétféle cukorral, öntsd hozzá az olajat, a tejet, és dolgozd hozzá a villával átnyomkodott banánt. A lisztet szitáld egy tálba, vegyítsd a sütőporral, és forgasd a masszába. Dolgozd simára a tésztát, vedd ketté, és a feléhez keverj kakaót.

Egy közepes tepsit kenj ki vajjal, és szórd meg liszttel, majd simítsd bele a sima tésztát, arra pedig egyengesd a kakaós masszát. Villával kicsit keverd össze, azaz márványozd. Előmelegített sütőben, 170 fokon süsd meg körülbelül 35 perc alatt. Teszteld, mielőtt kiveszed a sütőből. Ha a sütibe szúrt tűre nem ragad massza, biztosan elkészült.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések