A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Hétköznap 9 és 11 óra, hétvégén pedig 8 és 10 óra között csak az idősek tartózkodhatnak az üzletekbe


A miniszterelnök elmondta, ez egy kormányrendelet.


Orbán Viktor hétfőn bejelentette, egyeztetett az Idősügyi Tanácsával, ami után a kormány úgy döntött, ismét bevezetik a vásárlási idősávot.

„Ez egy kormányrendelet, amelyet az Idősügyi Tanács mai ülését követően adtunk ki. Azt a célt szolgálja, hogy az idősek hétfőtől péntekig 9-11 között védett sávban vásárolhatnak, vagyis ebben az időszakban csak ők lehetnek a boltban„ – mondta videóüzenetében a miniszterelnök. „Hétvégén, szombat és vasárnap pedig 8-10 óra között érvényes ugyan ez. A pontosság kedvéért, az idősek bármikor vásárolhatnak, de van egy védet idősáv, 9-11 óra között illetve 8-10 óra között, amikor csak ők tartózkodhatnak a boltokban„ – hangsúlyozta Orbán Viktor. „Világosan látszik a járvány statisztikáiból, hogy a legveszélyezettebb korosztály továbbra is, a szüleink, és a nagyszüleink korosztálya. Őket kell elsősorban védenünk. Ez a rendelkezés őket védi. Vigyázzunk rájuk, vigyázzunk egymásra„ – kéri mindenkitől a miniszterelnök.



Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések