A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Orbán Viktor: A helyzet nehéz, de az esélyek jók


Most látszik az alagút vége, mivel egyre megbízhatóbb információk vannak a vakcinákról, és 90 nap múlva adott esetben lehet valamilyen vakcina - minderről Orbán Viktor miniszterelnök beszélt a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! - című műsorában. Folyamatosak az ellenőrzések országszerte, és mindent bezárnak, ha nem tartják be a szabályokat. Szólt arról is, hogy ennek az országnak a kultúrája keresztény, és nem tűri az erőszakot. Ez a kultúra rendezi be az országot, és így tudunk biztonságban élni - tette hozzá.


Orbán Viktor a beszélgetés elején azt mondta, hogy az Operatív Törzs reggelente áttekinti a helyzetet. A legfontosabb, hogy mi lesz. November 21-én kell majd 2240 intenzív ágy. A miniszterelnök szólt arról is, hogy vannak, akik könnyedén vészelik át a járványt, de Szőcs Géza tragédiája is mutatja, hogy ebbe bele lehet halni.
December 10-én 4480 intenzív ágy kellhet, itt van a teljesítőképesség határa
- tette hozzá.

Várhatóan hamarosan döntés születik a halasztható műtétek elhalasztásáról.
A meghaltak átlagéletkora 76,1 év - mondta a kormányfő. Orbán Viktor szerint ez azt mutatja, hogy a fiatalok ne keverjék össze az egészségügyi állapotukat az idősekével. A szüleink nem pótolhatók - tette hozzá. A hazai 3200 hazai településből 700 olyan hely van, ahol nem jelent meg a fertőzés. 7 iskolában nincs oktatás, 23 iskolában távoktatás és 78 iskolában vegyes oktatás van - mondta Orbán Viktor.

Egyelőre nem lesz iskolabezárás

Ameddig csak lehet, nem zárjuk be az iskolákat - mondta a kormányfő. Több dolgot kell mérlegelni az iskolák esetleges bezárása során - mondta Orbán Viktor. A kormányfő szerint ő nem akarja ijesztgetni a magyarokat, őszintén kell beszélni.

A helyzet súlyos, de tudjuk kezelni a szituációt.

Orbán Viktor elmondta, hogy a nyáron felkészültünk, így ha most betartjuk a szabályokat, akkor együtt sikerülni fog.

Orbán Viktor közölte, hogy hétfő óta javult a maszkviselési hajlandóság. Folyamatosak az ellenőrzések országszerte, és mindent bezárnak, ha nem tartják be a szabályokat. Mindezek ellenére láthatóan mindenki betartja a szabályokat. Komolyan kell venni ezeket a szabályokat - tette hozzá. Az egészség és a gazdaság egyformán fontos - mondta a kormányfő.

Két hétig tartott a maszkviselés szigorításáról szóló vita, és két hét után nem szavazta meg az ellenzék a szigorítást. Ennek így nincs értelme - mondta a kormányfő. A parlamentet kikerülhetetlennek tartom, de vannak esetek, amikor gyors döntésekre van szükség - mondta.
Természetesen a következő hetekben is ülésezni fog a parlament, így a 90 napos rendkívüli jogrendi időszakban is.

Most látszik az alagút vége, mivel egyre megbízhatóbb információk vannak a vakcinákról, és 90 nap múlva lesz valamilyen vakcina - mondta a kormányfő.
A bécsi terrortámadásról

Orbán Viktor a bécsi terrortámadásról azt mondta, hogy ezek a merényletek figyelmeztető lövések. A kormánynak most egyszerre kell döntenie járványügyi kérdésekben, és például arról, hogy a TEK-nek az osztrák határra kell vonulnia, mint ahogy azt meg is tették.
Mindent megtettem, és elmondtam, hogy Európában vegyék le a szemellenzőt. Európa jövőjének az ügyében a bevándorlás nem megoldás, hanem a probléma forrása.
Magyarország nem szeretne belépni ebbe a csapdába.

A politikai és ideológiai vitákról

A kormányfő közölte, hogy Brüsszel megtámadta azt a magyar szabályozást, miszerint a menedékkérelmeket a magyar nagykövetségeken lehet beadni az országhatáron kívül. Orbán Viktor szólt arról is, hogy ennek az országnak a kultúrája keresztény, és nem tűri az erőszakot. Ez a kultúra rendezi be az országot, és így tudunk biztonságban élni - tette hozzá.

Orbán Viktor az újabb uniós döntésről azt mondta, hogy

Magyarországon és Európában elsősorban a járvánnyal kell foglalkozni. Ezeknek az ideológiai vitáknak nincs itt az ideje
- tette hozzá. A feladat, hogy minél gyorsabban eljusson a pénz azokba az országokba, ahol nagy baj van. Akiket érint a halogatás, azok a déli államok, míg Magyarországon a következő két évben rendelkezésre állnak a források.

Már túl vagyok azon, hogy ki, hol, mit mond Magyarországról, és Soros György tenyeréből etetett újságírók és politikusok mit mondanak.

Soros György négy éve leírta, hogy aki nem enged be migránsokat, az nem kaphat uniós forrást - emlékeztetett a kormányfő.

Az amerikai elnökválasztásról

Orbán Viktor szólt arról is, hogy egy ilyen választás után akárki is lesz az elnök, az nem tehet majd magas erkölcsi kijelentéseket. Trump elnök Magyarország barátja, és mi nem akarunk politikai ítészek lenni. A magyar-amerikai kapcsolatok a valaha volt legjobb állapotba kerültek. Orbán Viktor közölte, hogy 1700 amerikai vállalat működik itthon, és több mint 100 ezer embernek adnak munkát.

Az amerikaiak dolga, hogy ki kormányozza az ő országukat, míg az, hogy ki kormányozza Magyarországot, az pedig a magyarok dolga

- zárta a beszélgetést a kormányfő.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések