A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Német fejvadászok fogták el a januárban fegyházra ítélt magyar embercsempészt


Németországban fogtak el egy magyar férfit, akit januárban letöltendő fegyházbüntetésre ítéltek embercsempészés miatt, de nem kezdte el büntetése letöltését.


Minősített embercsempészés miatt ítélte 4 év fegyházra a Szegedi Városi Bíróság H. Jánost idén januárban. A férfi azonban elkerülve fegyházbüntetését, ismeretlen helyre távozott. Mivel feltételezhető volt, hogy Magyarországot is elhagyta, a magyar hatóságok európai elfogatóparancsot adtak ki ellene.

A körözött férfi felkutatását a Készenléti Rendőrség Célkörözési Alosztályának munkatársai kezdték meg. Az ENFAST (Célkörözési Egységek Európai Hálózata) elnevezésű nemzetközi együttműködés során felvették a kapcsolatot a Német Központi Célkörözési Egységgel, akikkel közösen megállapították, hogy H. János a németországi Baden-Württemberg tartományban, Karlsruhe környékén tartózkodhat.

A német fejvadászok a speciális bevetési egységgel együttműködve összehangolt rendőri akcióban október 29-én fogták el H. Jánost a baden-württembergi Waldbroon város üdülőövezetében. A két ország közötti átadási eljárás megkezdődött, a férfi heteken belül megkezdheti hazánkban fegyházbüntetésének letöltését.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések