A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Napokon át bejártak munkahelyükre és végigfertőzhették a hivatalt a koronavírusos szentesi jobbikos polgármester és családtagjai


Miközben Jakab Péter a miniszterelnököt potenciális gyilkosnak nevezi, amiért nem zárja le az egész országot és állítja le az életet a járvány miatt, párttársa, Szabó Zoltán Ferenc szentesi polgármester már messze nem veszi ilyen komolyan a járványt és annak veszélyeit. Szabó még azt a kormányzati javaslatot sem tartotta szükségesnek bevezetni, hogy legalább a forgalmasabb közterületeken kötelező legyen a maszkviselés.


A sors azonban olyan helyzet elé állította, hogy most a saját bőrén tapasztalhatja meg meg, mivel jár, mit okozhat a koronavírus. A birtokunkba került dokumentumok szerint ugyanis elkapta a vírust, sőt meg is betegedett. A legnagyobb probléma az, hogy Szabó Zoltán Ferenc még akkor sem volt – a járvány idején elvárhatóan – körültekintő és felelősségtudó, amikor már tüneteket mutatott, ugyanis még napokig bejért a hivatalba dolgozni, sőt, nagyobb közösségbe is ment, sajtótájékoztatót is tartott. Két családtagja szintén önkormányzati dolgozó, akik az egész héten bejártak a munkahelyükre. Szabó Zoltán Ferenc felesége még a polgármester megbetegedése után sem vonult karanténba. Az elmúlt napokban százakkal érintkezhettek és akár az egész polgármesteri hivatalt végigfertőzhették. A történtek már közszájon forognak a városban, miközben a városvezetés egyáltalán nem kommunikál az ügyről. Ezzel pedig csak fokozódik a pánikhangulat.

Az ellenzék naponta támadja a szerintük túl enyhe korlátozások miatt a kormányt. Jakab Péter, a Jobbik elnöke már-már potenciális gyilkosként kezeli Orbán Viktort, Karácsony Gergely pártja pedig még a nyugdíjasokat is kitiltaná a tömegközlekedési eszközökről. Mindeközben politikai szövetségesük, a jobbikos, ellenzéki összefogással polgármesteri tisztséget szerzett Szabó Zoltán Ferenc igencsak úgy tűnik, nem hajlandó kellően komolyan venni a járvány miatti fenyegetettséget. Ennek meg is lett a következménye, amit most a saját bőrén is megtapasztalhat.

Szabó Zoltán Ferenc, Szentes polgármestere úgy gondolta, neki nem kell elfogadnia az operatív törzs és a kormány ajánlását a maszkviselés szigorításáról. Mivel ennek szabályozását az önkormányzatokra bízták, Szabó Zoltán Ferenc kihirdette: szerinte a maszkviselés Szentes egyetlen közterületén sem szükséges.

Nem látok olyan közterületet Szentes városában, ahol indokolt lenne bevezetni a kötelező maszkviselést! Ezért most megerősítem, hogy holnaptól (2020 november 11-től) NEM kötelező Szentes Város közterületein maszkot viselni!

– írta a polgármester Facebook-oldalán.

Ez ám a felelős polgármesteri döntés, főleg annak tükrében, hogy Csongrád-Csanád megyében kiugróan magas a koronavírus-fertőzöttek száma, Szeged és Kecskemét is gócpont, és már október végén azt jelentették, hogy a térséget ellátó kiskunhalasi járványkórház megtelik. Faramuci helyzet a fentiek után, hogy információink szerint a vírusszakértő Szabó Zoltán Ferenc ezután nem sokkal maga is megfertőződhetett az új koronavírussal. Erről árulkodnak a szerkesztőségünk birtokába került levelek, dokumentumok.

Több szentesi olvasónk is jelezte egymástól függetlenül, hogy a polgármester már nemcsak fertőzött, hanem beteg, tüneteket mutat, mégis napokig így járt be dolgozni, és nemcsak ő, hanem vele egy háztartásban élő párja, sőt, annak unokatestvére is. Mindegyikük az önkormányzat hivatalának munkatársa. Szabó párja, a városháza turisztikai referense, a hölgy unokatestvére pedig a hivatal marketingmunkatársa, aki egyben a helyi televízió riportere is.

Most pénteken még az ágyban betegen fekvő Szabó párja a városházán dolgozott, interakcióba lépve az összes dolgozóval (több száz fő), az önkormányzati cégek dolgozóval (közvetetten ugyancsak több száz fő) , és így tovább. Az unokatestvérről ugyanez mondható el. A vezető és családja informátoraink szerint a hét végére jutott el odáig, hogy tesztet kérjen (Vasárnap kiadott közleménye szerint kedden végeztek rajta covid tesztet, a háziorvosa tanácsára.). Úgy tudjuk jelenleg, a polgármester tesztje pozitív lett (Ezt is megerősítettei a mai, vasárnapi közlemény.). Ennek ellenére élettársa – tudomást sem véve a helyzetről – maga ment kiváltani a recepteket a főtéri gyógyszertárba. Egy olvasónk azt is tudni véli, hogy a nő ismerősök kérdésére, receptekkel a kezében határozottan tagadta, hogy a vele együtt élő polgármesternek bármilyen problémája lenne.

Megkerestük e-mailben Szentes polgármesterét, illetve jegyzőjét. Azt kérdeztük, igaz-e, hogy a polgármester koronavírus-fertőzött és tüneteket is mutat. Megkérdeztük továbbá, hogy mikor merült fel nála a fertőzésgyanú és mikor végezték el rajta a tesztet, továbbá mikor vonult karanténba. Igaz-e, hogy a polgármesterrel egy háztartásban élő párja még akkor is dolgozott és első kontaktként nem vonult karanténba, amikor a városvezető már betegen feküdt otthon és erőteljesen fertőzésgyanús tüneteket mutatott? Hány fővel került kontaktusba a hivatalban a polgármester az elmúlt héten, őket értesítették-e a fertőzés gyanújáról, illetve ha ez igaz, a pozitív teszteredményről, és végeztek-e tesztet azóta a hivatal dolgozóin?

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések