A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Mennyei almás-fahéjas süti: joghurtos kevert tésztából, tortaformában


Ha gyorsan kell csábító édességet készítened, a puha almás-fahéjas süti receptje kapóra jön.


Ha szereted az almás desszerteket, ezt a könnyű, de mennyei variációt se hagyd ki! A gyorsan összeállítható kevert süti tortaformában csodás látvány, és biztos, hogy az ízével is bárkit leveszel a lábáról. A joghurtnak köszönhetően a tészta a szokásosnál is puhább lesz.  

Hozzávalók:

* 25 dkg liszt
* 20 dkg cukor
* 17.5 dkg joghurt
* 5 db tojás
* 3 db alma
* 2.5 dl étolaj
* 2 teáskanál fahéj
* 1 csomag sütőpor
* 1 csomag vaníliás cukor
* 1 teáskanál citromlé
* 1 csipet só

Elkészítés:

A tojásokat óvatosan válaszd ketté, és a sárgákat keverd ki habosra a kétféle cukorral, az olajjal és a joghurttal. A fehérjéket verd fel egy csipet sóval, forgasd a sütőporral és fahéjjal vegyített liszttel felváltva a joghurtos masszába. Dolgozd csomómentesre a tésztát, és simítsd sütőpapírral bélelt tepsibe.

Az almákat pucold meg, és szeleteld fel. Csepegtess a gerezdekre citromlevet, és told forró sütőbe. Süsd meg 170 fokon körülbelül 40 perc alatt. Teszteld tűpróbával, azaz szúrj a masszába egy kést vagy hústűt. Ha nem lesz ragacsos, kiveheted a sütőből. Tálaláskor szórd meg porcukorral.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések