A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Meddig tarthat még a szavazatszámlálás az Egyesült Államokban, mikor és hol dőlhet el a választás?


Továbbra is szoros a 2020-as elnökválasztás állása az Egyesült Államokban. Ugyan még több államban nem hirdettek végleges eredményt, a következő kimenetele lehet a választásoknak. Palóc André, a Századvég vezető elemzője értelmezte az eredményeket.


A jelenlegi becslések szerint Donald Trump (akinek jelenleg 213 elektori mandátuma van) akkor nyer, ha nyer Alaszkában (3 elektor), nyer Georgiában (16), ahol jelenleg 93%-os feldolgozottságnál 50,7%-kal vezet, Bidennek 48,1%-a van jelenleg, illetve megszerez Wisconsin, Michigan és Pennsylvania államokból legalább kettőt. A felsorolt államok mindegyikében vezet Donald Trump.

Joe Biden (jelenleg 238 elektori szavazata van biztosan) akkor tud nyerni, ha nyer Nevadában (6), ahol jelenleg 67%-os feldolgozottság mellett  50,3%-kal vezet, itt Trumpnak 47,6%-a van jelenleg, illetve Wisconsin, Michigan és Pennsylvania közül kettőben.

Ha az utóbbi háromból egyikben sem nyer, akkor meg kell nyernie Georgiát és Észak-Karolinát is. A leghosszabb ideig a rozsdaövezet három államában tarthat a szavazatszámlálás (Wisconsin, Michigan, Pennsylvania). Előző kettőben van esély arra, hogy szerda estig befejeződik, de Pennsylvaniában péntekig is eltarthat a számolás.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések