A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Magvakkal, gyümölccsel töltött, tepsiben sült alma: mennyei édesség forrón tálalva


A forró, fűszeres töltött alma illata igazi késő őszi, téli hangulatot varázsol a lakásba, és szinte nincs is vele munka.


A fűszeres töltött alma egyszerű, könnyen emészthető és nagyon különleges édesség lehet azoknak, akik számára nem csak a lisztes-cukros sütemények jelentik a desszertet. Fontos, hogy elkészítésekor tartsd be a sorrendet: először darabold fel a magvakat és a gyümölcsöt, és csak utána vájd ki az almát, ellenkező esetben megbarnul.

Hozzávalók:

* 40 dkg vegyes magkeverék
* 20 dkg aszalt gyümölcs
* 10 dkg vaj
* 4 db alma
* 4 evőkanál méz
* 4 mokkáskanál fahéj
* 4 mokkáskanál szegfűszeg

Elkészítés:

A magvakat vágd durvára, a nagyobb darab aszalt gyümölcsöket felezd vagy negyedeld, és vegyítsd a kétféle keveréket. Az almák tetejét vágd le, majd óvatosan vájd ki a magházukat. Helyezd a gyümölcsöket egy tűzálló tálba, mindegyikbe szórj fahéjat, majd egyenlően oszd el bennük a magvas-gyümölcsös keveréket.

A tölteléket szórd meg darált szegfűszeggel, csorgass rá mézet, helyezz rá egy-egy darabka vajat, végül tedd vissza mindegyik almára a tetejét. A maradék vajat feldarabolva rakd a tepsi aljába. Süsd 170 fokon körülbelül 25-30 percig, az almák sapkáját az utolsó öt percben távolítsd el. A desszertet forrón tálald.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések