A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

LMBTQ-propaganda zajlik a DK-s Újbudán


Gyermekek, fiatalok nemi identitását firtatták.


Számos újbudai embert háborít fel, hogy a főváros XI. kerületében már a gyermekeket is igyekeznek elérni az LMBTQ-propagandával. A Fidesz-KDNP önkormányzati képviselője nem tartja elképzelhetőnek, hogy a polgármester, László Imre tudta nélkül ilyen megtörténhet a kerületben.

Újbudán, az Őrmezőn található Kaptár Ifjúsági Klub munkatársai készítettek kérdőívet 12–20 éves gyerekek és fiatalok számára, amelyben a válaszadók nem csupán férfiként vagy nőként válaszolhattak, hanem „egyéb" kategóriába is sorolhatták magukat. Junghausz Rajmund, Őrmező önkormányzati képviselője felháborítónak tartja a történteket.

„Az eset alkalmas arra, hogy széles körű és indulatoktól sem mentes vitát generáljon – kommentálta az ügyet Junghausz. – A közösségi médiában értelmes párbeszéd helyett jellemzően ingerült szóváltásba, politikai nézetkülönbségektől fűtött parttalan vitákba futottam." Az esetet azért tartja súlyosnak a képviselő, mert érzékeny adatokat gyűjtöttek gyerekekről értékes ajándék felajánlása mellett.

„A téma méretei nem igazán egy önkormányzati ifjúsági klub keretéhez szabottak – fogalmazta meg gyanúját a kormánypárti képviselő. – Próbáltam utánajárni, hogy a kerületi vezetés kezdeményezésére vagy felhatalmazásával készült-e a kérdőív, ám egyértelmű válaszokat nem kaptam. Lehet mögötte jó szándékú túlbuzgóság is, de az eset provokatív, politikai célokat szolgáló jellegét erősíti, hogy a célcsoportba főleg fiatalkorúak tartoznak, akik esetében a szülők megkérdezése is elengedhetetlenül szükséges lenne. Az biztos, az ifjúsági klub működéséért felelős önkormányzati cég vezetője túllépte a hatáskörét az ügyben."

Junghausz Rajmund szerint az eljárás egybeesik Újbuda ellenzéki vezetésű politikusainak szándékaival, amelyet az is igazol, hogy László Imre polgármester beleegyezésével a kerület adott otthont több Pride-eseménynek.

„Többek között szivárványszínekben pompázó történelmi Magyarország-plakát jelenhetett meg az ARC kiállítás reklámjaként az önkormányzati lapban, konszenzus nélkül függesztették ki a hivatal elé a szivárványszínű lobogót is, amely azért is lepett meg, mert még a saját képviselőik többségének véleményét sem vették figyelembe"

– idézte az előzményeket Junghausz.

A képviselő szerint a magyar baloldal identitásválságát jól érzékelteti, hogy a szivárványkoalíció tagjai naponta adják fel az elveiket annak érdekében, hogy a DK kegyeit keressék, ezért sejti az intézkedések mögött László Imre polgármester szándékait. Az ügyben a Magyar Hírlap megkereste az újbudai önkormányzatot, támogatták-e az őrmezei ifjúsági klubot az LMBTQ-propaganda kérdőív elkészítésében. Azt is kérdezte a Magyar Hírlap, hogy egyeztettek-e a pártokkal, vagy a polgármester döntött. Kérdéseikre lapzártáig nem kaptak választ.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések