A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Litvániában ma meglehet a kellő számú szignó a székely petíciónál


Egyre inkább úgy tűnik, hogy megvan az a négy ország, ahol a holnap éjféli határidőre összegyűlhetnek a székely petícióhoz a szükséges aláírások. A legaktívabb ország folyamatosan Litvánia, ahol már a jogszabályban előírt limit csaknem hetven százaléka teljesült, a második helyen Spanyolország áll, ahol eddig a cél hatvan százaléka gyűlt össze. Svédországban a szignók száma a szükséges mennyiség ötven százalékán áll, de mostanában a skandináv országból is sokan állnak az ügy mellé. Az előre vártak szerint Horvátország lehet még befutó, ahol eddig csak a törvényben meghatározott aláírásszám 43 százaléka jött össze, de a déli szomszédunknál nagyon jól hajráznak, így valószínűleg már ma meg fogják előzni Svédországot, de akár Spanyolországot is.

Van néhány olyan állam, ahol egyelőre nem gyűlt össze nagyon sok szignó, de mivel az adott országokat kevesen lakják, így néhány ezer aláírással is teljesülhet a limit. Ezek közé tartozik Írország (19 százalék), Lettország (19 százalék) és Szlovénia (29 százalék) is, az nagy meglepetés lenne, ha a szombat éjféli határidőig máshol sikerülne elérni a kellő számú aláírást.

Azért, hogy a székely petíció érvényes és eredményes legyen, mindenki nagyon sokat tehet. Aki még nem írt alá, keresse fel az Írdalá.hu oldalt, és támogassa a székely petíciót. A támogatók azzal is segíthetnek, ha követik, lájkolják és kommentelik a Signiteurope.com négy közösségi médiafelületét (Twitter, Instagram, YouTube és Facebook). Fontos a Gerilla.hu által elindított Kartonnetvörk nevű digitális mozgalom is, amelyben arra kérik az embereket, hogy egy kartonlapra írják fel a Signiteurope.com feliratot, ezzel fotózzák le magukat, majd osszák meg a képet a közösségi médiafelületeken.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések