A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Lézeres távolságmérővel számolták ki, hány fő legyen a teremben egy 72 vádlottas ügy tárgyalásán


A koronavírus-járvány kellős közepén 72 vádlottas ügy tárgyalása kezdődik el az Egri Törvényszéken november 17-én. A vádlottak és ügyvédjeik, valamint az ügyész és a bíróság igencsak megtöltik a termet, így az első tárgyalási napra „csak” 53 védőt idéztek meg.


Miközben a Covid-19 terjedése miatt szigorúbb járványügyi intézkedéseket hozott a kormány, az Egri Törvényszéken kitűzték egy olyan – költségvetési csalás miatt folyó – ügy tárgyalását, amelynek 72 vádlottja van. Ők és az ügyvédjeik megtöltik majd a bíróság folyosóját és a tárgyalási termet, ami nem biztos, hogy ezekben a napokban szerencsés – hívták fel a Blikk figyelmét. D. Miklós és társai ügyében az első tárgyalási nap november 17-én lesz.

Tavasszal ugyan a bíróságok – amennyire lehetett – bezártak, majd átálltak a távmeghallgatásos tárgyalásokra, ám most nem vettek vissza ennyire. Mint az Egri Törvényszék sajtószóvivője, Hoszné dr. Nagy Tímea közölte, a koronavírus-járvány miatt kialakult helyzetben a bíróságok továbbra is dolgoznak, az ügyeket intézik, a tárgyalásokat megtartják, ezért indul el a költségvetési csalás miatti ügy tárgyalása is.

Hozzátette azt is, hogy „az ügy 2 138 fővel indult, az előkészítő ülésen azonban már több vádlottal szemben is befejeződött.” A tárgyalás a vádlottak, a 43 bűnszervezeti tag és a 29 cégvezető meghallgatásával kezdődik el. Hoszné dr. Nagy Tímea megjegyezte azt is, hogy mivel a tárgyalás jogáról több vádlott is lemondott, az első tárgyalási napra 53 védőt idéztek. „Azokon a napokon, amikor vádlottak is jelen lesznek, a bíróság a vádlottakat óránként idézte.”

„Tájékoztatom, hogy az Egri Törvényszék a járványügyi szabályokat maradéktalanul betartja és betartatja. Az épületbe kizárólag testhőmérés és kézfertőtlenítés után, orrot és szájat eltakaró maszkot viselve lehet belépni, a maszkot a tárgyaláson is és az épületben mindenhol hordani kell, ezt a biztonsági személyzet és a bíróság folyamatosan ellenőrzi”


– közölte a bíróság.

A törvényszék sajtószóvivője beszámolt arról is, hogy a tárgyalás helyszínéül kijelölt esküdtszéki terem 200 ember befogadására alkalmas. Hogy ott egyszerre hány személy tartózkodhat, azt lézeres távolságmérővel mérték ki. Ennek eredménye lett az, hogy 55 fő és a bíróság tagjai tartózkodhatnak egyszerre a teremben, ahol folyamatosan szellőztetnek és fertőtlenítenek is. Ha többen lennének a teremben, „a bíróság a tárgyalást le fogja állítani”, vagyis beszünteti.


Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések