A pénzhamisítás bűntette és más bűncselekmény miatt indult bűnügyben a Szegedi Ítélőtábla a Szegedi Fellebbviteli Főügyészség indítványával egyezően helybenhagyta a dombegyházi férfi letartóztatását fenntartó elsőfokú döntést – áll a Szegedi Fellebviteli Főügyészség közleményében.


A Gyulai Törvényszék a többek között társtettességben, bűnszövetségben elkövetett pénzhamisítás bűntettével vádolt 29 éves férfi letartóztatását felülvizsgálta és a kényszerintézkedést továbbra is fenntartotta. Az elsőfokú végzés ellen a terhelt szabadlábra helyezése érdekében fellebbezést jelentett be.

Mint ahogy az a közleményben olvasható, a vád szerint a bűnszövetségben álló terheltek a feladatokat egymás közt megosztva, házilagosan fénymásoltak 500, 1000 és 10.000 forintos címletű bankjegyeket, amelyekkel Békés megyei településeken több üzletben kíséreltek meg fizetni, részben sikerrel. A terheltek Romániában is ismeretlen mennyiségű hamis bankjegyet hoztak forgalomba úgy, hogy abból fizették szórakozásukat, illetve azokat valódi készpénzre váltották.

A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség a szökés, elrejtőzés, a bizonyítás megnehezítésének valamint a bűnismétlés megakadályozása érdekében a letartóztatást fenntartó végzés helybenhagyására tett indítványt. Az ügyben a másodfokon eljáró Szegedi Ítélőtábla a Gyulai Törvényszék határozatát helybenhagyta.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek