Hirdessen itt

Lenyűgöző fotók az új budapesti stadionról


A Honvéd focicsapata már jövőre a Bozsik Arénában játszhat.


Évek óta albérletben játszik a Honvéd focicsapata, jövőre azonban végre hazatérhet a gárda. A régi stadion telkén már célegyenesbe fordult a Bozsik Aréna építése, a létesítményt 2021-ben adhatják át a csapatnak és a szurkolóknak.

Kispesten már messziről észre lehet venni azt piros-fekete arénát, amely a tervek szerint évtizedekig lesz majd a helyi focicsapat otthona. A 8200 fő befogadására alkalmas stadionban már helyére kerültek a székek, a gyepszőnyeg is áll. Van olyan része az arénának, ahol már ki is lehet takarítani a megnyitóra.

Műszaki átadás decemberben

Másfél éve kezdődött az aréna kivitelezése, de már térköves járdát és parkolót is építettek a stadion mellett. Az építésvezető becslése szerint a hivatalos műszaki átadásra még az idén sor kerülhet Kispesten.

„Az épület több részén folyamatos ütemben halad a készre festés, a melegburkolatok fektetése és a bútorozás. Az üzempróbák is fokozatosan indulnak, hogy még az idén gond nélkül megkapja az épület a használatba vételi engedélyt” – mondta a Magyar Építők honlapnak Boros Bálint építésvezető.

Három emeletes főépület

A tízezer négyzetméteres játéktér mellett mind a 8200 ülőhely felett fedett lesz a lelátó. A beruházás keretében egy háromemeletes főépületet is megépítettek, ahol a sporttechnológiai területek, a VIP helyiségek, valamint a fő kamera- és közvetítő állások kapnak majd helyet. A stadion a besorolása alapján a legmodernebb, UEFA 4-es lesz, vagyis akár Bajnokok Ligája-csoportmeccseket is lehet majd rendezni benne. A lelátó alatt 438 parkolóhelyet alakítanak ki a szakemberek, ezek harmada a VIP-vendégek részére lesz fenntartva.


Oroszlán a bejáratnál

Ahogy a Ferencvárosnál, Kispesten is a klub kabalaállata köszönti majd a szurkolókat. A címerben látható oroszlánról szobor készült, melyet a stadion mellett állítanak fel. Az alkotás már “becsomagolva” ott van az aréna mellett, de egyelőre nem leplezték le.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések