A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Külföldinek akarta eladni az ingatlanát? Nem biztos, hogy most sikerül


Ha arra számít, hogy külföldinek adja el ingatlanát, akkor sajnos rossz hírünk van: egyre kevesebben vesznek közülük lakást vagy házat Magyarországon.


Ennek a folyamatnak természetesen a koronavírus a legfőbb oka, hiszen egyrészt akik befektetésnek szánják, azok bizonytalannak érzik a jelenlegi ingatlanpiacot és azzal is tisztában vannak, hogy nem érdemes rövidtávú kiadásokban gondolkodni, hiszen nincsenek túristák. Az is gondot okoz, hogy a korlátozások miatt nem tudnak Magyarországra jönni személyesen megnézni a házakat és a lakásokat. Az ingatlan.com adatai szerint január és október között az egy évvel korábbival szemben nyolcvan százalékkal kevesebben érdeklődtek külföldről hazai ingatlanért.

Kik vették a legtöbb ingatlant?

Tavaly a legtöbb esetben német állampolgár vett ingatlant Magyarországon, őket a kínaiak követték, de nem ugyanolyan lakások és házak érdekelték őket: a kínaiak főleg Budapesten nézelődtek, a németek pedig vidéken. A kínaiak inkább befektetésnek szánták a belvárosi lakásokat, a németek pedig – főleg a Balaton partján – saját maguknak kerestek lehetőleg drága, panorámás nyaralókat.

Teljesen reménytelen?

Annyira azért nem reménytelen a helyzet. Akik balatoni nyaralójukat, házukat szeretnék eladni külföldieknek még reménykedhetnek, mert egyrészt ezek az ingatlanok még tartják az értéküket, másrészt az ottani ingatlanosok tapasztalata szerint Ausztriából még hajlandóak átjönni a potenciális vevők a karantént is bevállalva. Ugyancsak nem kell lemondanunk teljes mértékben a kínaiakról sem, mert az itt élők saját maguk és rokonaiknak is vesznek ingatlanokat.

Hol hirdessük meg az ingatlant?

Érdemes körülnéznünk az interneten, mert egyre több azoknak a cégeknek a sora, akik külföldi ügyfeleiknek kínálnak magyarországi ingatlanokat és különböző módszerekkel – akár profi videó készítésével – küldenek ajánlatokat nekik, de ha jól beszélünk nyelveket, akkor mi is kereshetünk ezzel foglalkozó külföldi irodákat. Ha nagyobb értékű ingatlanról van szó, akkor egyes országok itteni nagykövetségének is elküldhetjük a hirdetésünket.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések