A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Krémesre sült, édes cékla sós fetával: könnyű, finom és egészséges


Húsmentes, alig van benne kalória, és nagyon finom: kell ennél több? A cékla sütve és fetával ínycsiklandó fogás.


A cékla gazdag rostokban, ásványi anyagokban, fogyasztása jót tesz a szívnek és a gyomornak. Sütve az íze édes, az állaga pedig krémes. Sütés előtt elég alaposan megmosni, meghámozni nem szükséges. Arra figyelj, hogy már jó forró legyen a sütő, amikor belehelyezed. Az alábbi salátát a feta sajt és a dió egyvelege egészíti ki, öntetnek pedig próbáld ki a narancsos dresszinget.

Hozzávalók:

* 2 db cékla
* 10 dkg feta sajt
* 1 marék dióbél
* 0.5 csokor petrezselyem

Az öntethez
* 2 evőkanál narancslé
* 1 evőkanál olívaolaj
* 0.5 teáskanál dijoni mustár
* 1 csipet só
* 1 csipet bors

Elkészítés:

A sütőt melegítsd elő 180 fokra. A céklát alaposan mosd meg, töröld szárazra, és tekerd alufóliába. Helyezd sütőrácsra, és süsd 50-60 percig, amíg könnyen szeletelhetővé nem válik.

Amíg a cékla sül, készítsd elő a többi hozzávalót. A feta sajtot vágd kockákra, a dióbelet aprítsd fel. Egy kisebb tálban keverd össze a narancslevet, az olívaolajat, a mustárt, a sót és a borsot.

Ha a cékla megpuhul, vedd ki a sütőből, és hűtsd 15 percig. Ha már nem forró, hámozd meg, és szeleteld tetszés szerint. Tedd salátástálba, keverd hozzá a feta sajtot és a diót, majd locsold meg a narancsos-mustáros öntettel. Minden adagot díszíts néhány egész petrezselyemlevéllel.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések