A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Krémes, tejszínes édesburgonya-püré: ne hagyd ki belőle a gyömbért se


A hagyományos krumpli egészségesebb alternatívája lehet ez a tejszínes, krémes édesburgonya-püré, amit a gyömbér bolondít meg.


Magyarországon is egyre többen ismerik és szeretik az édesburgonyát. A kívülről krumplira hasonlító, de ízében inkább a sárgarépára és a sütőtökre emlékeztető zöldség vonzó köret lehet azok számára, akik szívesen túllépnének a rizs és a burgonya egyeduralmán. Tálaláskor még dióval és petrezselyemmel is feldobhatod.

Hozzávalók:

* 70 dkg édesburgonya
* 12 dkg vaj
* 2 dl tejszín
* 2 evőkanál reszelt gyömbér
* 1 mokkáskanál fahéj
* só
* bors

Elkészítés:

Az édesburgonyát hámozd meg, vágd kis kockákra, és főzd puhára körülbelül 20-25 perc alatt. Az állagát legkönnyebben úgy ellenőrizheted, ha beleszúrsz egy villát. Amikor már könnyen belemegy, vedd le a tűzről, és szűrd le.

Közben reszeld le a gyömbért. Az édesburgonyát még melegen keverd össze a vajjal, a reszelt gyömbérrel, az őrölt fahéjjal, a sóval és a borssal. Krumplinyomóval törd össze, majd fokozatosan adj hozzá annyi tejszínt, hogy krémes legyen.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések