Ahány zöldség, annyiféle krémleves. Próbáld ki ezt a fehérrépás, selymes változatot is!
Aki egyszer rákapott a krémlevesekre, biztos, hogy legalább hetente az asztalára teszi valamelyik változatot. Gyorsak, egyszerűek, és számtalan módon variálhatóak. Általában a petrezselyemgyökeret emlegetjük fehérrépaként, ez a leves is abból készül. Az édes ízéhez jól passzol a hagyma, és különböző fűszerekkel még tovább fokozhatod az élvezetet. Bármelyik hétvégi ebéd bevezetőjeként vagy akár egy egyszerű vacsoraétel szerepében is megállja a helyét.
Hozzávalók:
* 3 db közepes fehérrépa
* 2 db krumpli
* 2 dl tejszín
* 1 db húsleveskocka
* 1 db vöröshagyma
* 2 gerezd fokhagyma
* 1 késhegynyi bors
* 1 késhegynyi szerecsendió
* 1 teáskanál só
* 1 teáskanál vaj
* snidling
Elkészítés:
A hagymát vágd apróra, párold meg a vajon, majd ha kész, add hozzá az átnyomott fokhagymát, és együtt kevergesd egy-két percig.
A fehérrépát és a krumplit hámozd meg, és szeleteld fel. Add a hagymához, nagy lángon pirítsd néhány percig, majd öntsd fel annyi vízzel, amennyi ellepi. Sózd, borsozd, tedd hozzá a szerecsendiót, amikor pedig felforr, morzsold bele a leveskockát. Húsz perc alatt főzd puhára a répát és a krumplit. Botmixerrel vagy turmixgépben pürésítsd. Öntsd vissza a lábosba, csorgasd hozzá a tejszínt, és forrald össze pár perc alatt. Szórd meg apóra vágott snidlinggel, majd egy perc múlva húzd le a tűzről.
Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek
0 Megjegyzések