A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Kitisztítja a bélrendszert, és felpörgeti a lelassult anyagcserét: 8 isteni turmix, ami jót tesz az egészségnek


Ezekkel a zsírégető turmixokkal sokat tehetsz a fogyókúrádért, de akkor is fogyaszthatod, ha egy kis vitaminlöketre van szükséged.


Bár nyáron számtalan ízletes és friss gyümölcs, valamint zöldség áll rendelkezésre, amelyekből isteni turmixok készíthetőek, de ősszel és télen is fellelhetőek azok az alapanyagok, amelyekkel egy kiadós, vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag smoothie-t készíthetsz, melyek hozzájárulnak a szervezet egészségéhez, és a fogyókúrához is nagy löketet adnak.

A turmixdiéta megalkotója Haley Pasternak táplálkozási szakember és személyi edző, aki szerint a gondosan megválogatott, magas tápértékű összetevők amellett, hogy felgyorsítják az anyagcserét - így a test több kalóriát használ fel -, magas rosttartalmuk révén telítettséget okoznak, így sokkal később éhezel meg.

Turmixokkal egy-egy étkezés is kiváltható, Pasternak szerint reggelire fehér turmixokat érdemes fogyasztani, ezek zsírszegény joghurttal vagy növényi italokkal, kókusztejjel, mandulatejjel készíthetőek, ebédre a bogyós gyümölcsökből és zöldségekből készült turmixokat javasolja, vacsora helyett pedig a zöld alapanyagú italokat.

Az alábbi turmixok elkészítéséhez használhatsz mirelit zöldségeket és gyümölcsöket is. Mutatjuk az őszi és téli időszak legfinomabbjait!

Reggelire és edzés után is szükség van az energiára, amit fehérjepótlással biztosíthatsz a szervezetednek. Hámozz meg egy almát és egy banánt, majd tedd a turmixgépbe őket. Pépesítsd össze 5 szem mandulával, zsírszegény joghurttal vagy egy deci mandulatejjel. Egy csipet fahéjjal bolondíthatod meg.

A narancsos ital elkészítéséhez egy nagy, megpucolt narancsra, egy almára, egy banánra és egy csipet fahéjra lesz szükséged. Turmixold át az összetevőket alaposan, és ha kell, mandulatejjel hígítsd az italt.

Egy kisebb banánt turmixolj össze egy evőkanál csokis fehérjeporral, két deciliter tejjel vagy kókusztejjel és 50 gramm mogyoróval. Szórd meg omega-3 zsírsavakban és rostokban gazdag chiamaggal.

Egy marék fagyasztott cseresznyét turmixolj össze egy banánnal és egy deci cseresznyelével, valamint egy pici mézzel.

A finom, immunerősítő és anyagcserepörgető ananászos-narancsos turmixhoz egy marék hámozott és felkockázott ananászra, egy narancsra, egy banánra, egy csipet gyömbérre és fahéjra lesz szükséged. Turmixold össze a hozzávalókat, és már ihatod is a C-vitamin-bombát.

A májműködést is támogató turmixhoz egy közepes nyers vagy főtt céklát kell elegyítened egy almával és egy megpucolt répával. Frissít, és egész nap fogyaszthatod.

Az esti zöld turmixhoz használj két kellevél mellé 150 gramm kivit és egy zellerszárat. Előre beáztatott chiamaggal is megszórhatod, ez a rostok mellé plusz proteint ad a turmixnak.

Turmixolj össze fél meghámozott és kimagozott avokádót, pár karika uborkát, egy maréknyi rukkolát, két kellevelet, egy evőkanál citromlevet, 3 dl vizet és egy teáskanál lenmagot. A turmix garantáltan egész reggelig eltelít.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések