A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Kilencezer felett van az új fertőzöttek száma Ukrajnában


Tovább gyorsult a koronavírus-járvány terjedése Ukrajnában, szerdára már több mint 9500 új fertőzöttet és csaknem kétszáz halottat jegyeztek fel egy nap alatt, az egészségügyi miniszter pedig új korlátozásokat helyezett kilátásba.


A közölt adatok alapján az elmúlt napon - az előző napi, eddigi csúcsot is meghaladó - 9524 új esettel 420 617-re nőtt az igazolt fertőzöttek száma, a halálos áldozatoké pedig úgyszintén új rekordnak számító 199 áldozattal 7731-re.

Eddig 176 404-en gyógyultak meg, viszont már 236 482 beteget kezelnek új típusú koronavírus-fertőzéssel.

Klicsko visszatért a hivatalába

Makszim Sztepanov egészségügyi miniszter egy reggeli tévéműsorban nem zárta ki, hogy hétvégi korlátozásokat vezetnek be hamarosan az országban.  Ez azt jelenti, hogy szombaton és vasárnap az üzletek többsége, valamint a vendéglátóhelyek zárva fognak tartani. Az úgynevezett hétvégi karantén bevezetésének ötlete már október elején is felvetődött.

A miniszter cáfolta ugyanakkor azt a sajtóértesülést, amely szerint a jövő héttől kijárási tilalmat készülnének bevezetni,  emlékeztetve arra, hogy ehhez rendkívüli állapotot kell kihirdetni, de ezt a tárcája nem támogatja.

Közben Vitalij Klicsko kijevi főpolgármester szerdai tájékoztatóján bejelentette, hogy legyőzte a koronavírus-fertőzést, negatív lett a tesztje, jól van, és visszatért hivatalába.  A politikus október 24-én tudta meg, hogy pozitív lett koronavírusra, azóta mostanáig házi karanténban volt.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések