A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Karcsúsító, paradicsomos zöldbabsaláta: ezzel könnyű a fogyókúra


Ha vitamindús fogásra vágysz, és az alakodra is vigyázol, a színes zöldbabsaláta remek választás.


A zamatos zöldbabsaláta könnyű vacsorának ugyanúgy megfelel, mint a húsok mellé köretnek. Jól behűtve még finomabb, az olívás, fokhagymás öntet pedig igazán kiemeli a zöldségek karakterét. Fogyókúrázóknak is tökéletes választás. Főzés helyett párolhatod is a zöldbabot. Ha pedig nincs idény, konzervből vagy mirelitből is készítheted.

Hozzávalók:

*  40 dkg zöldbab
*  15 dkg paradicsom
*  10 dkg sajt
*  2 db tojás
*  1 db lilahagyma
*  2 evőkanál olívaolaj
*  2 gerezd fokhagyma
*  só
*  bors
*  petrezselyem

Elkészítés:

Ha szükséges, a zöldbabot tisztítsd meg, és darabold fel. Főzd sós vízben roppanósra körülbelül hét-nyolc perc alatt. Szűrd le, csepegtesd le. A paradicsomot mosd meg, vágd fel a lilahagymával és a sajttal együtt azonos nagyságú darabokra. Ha szeretnéd tojással gazdagítani a salátát, akkor főzd keményre a forrástól számítva 10 perc alatt.

A zöldségeket és a sajtot rakd egy tálba, tedd hozzá a petrezselymet, majd forgasd össze. Az összeaprított tojásfehérjét is hozzárakhatod, a sárgáját pedig morzsold a tetejére. Az öntethez az olívaolajat keverd össze a zúzott fokhagymával, a sóval, a borssal, és locsold meg vele a salátát. Fogyaszthatod rögtön, de hűtőbe is teheted, hogy az ízek jól összeérjenek.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések