A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Karácsony Gergely Budapest problémáinak megoldása helyett inkább már külüggyel foglalkozik


A főpolgármester Facebook-oldalán azt írja, tartalmas beszélgetést folytatott Juan González-Barba spanyol Európai Unióért felelős államtitkárral.


Karácsony Gergely bejegyzésében hangsúlyozza: Magyarország és Spanyolország közös érdeke, hogy elfogadjuk a közös EU-s költségvetést, és a járvány miatt bajba jutottak minél hamarabb hozzáférhessenek az EU helyreállítási alapjához.

“Ennek egy akadálya van: Orbán Viktor a lengyel kormánnyal együtt vétózza a közös európai járványkezelést és a közös EU-s költségvetést. Mindezt azért, mert nem hajlandó elfogadni az EU jogállami kritériumait, melyek többek közt azt biztosítják, hogy az EU támogatásait ne lehessen ellopni”

– fogalmaz.

Karácsony szerint Spanyolországban az EU helyreállítási alapjának felét a helyi közösségekhez szorosan kötődő önkormányzatok költhetik majd el. Ezzel szemben a magyar kormány politikai bosszút áll az ellenzéki vezetésű önkormányzatokon: megemeli az általuk fizetett adót, és elvonja az önkormányzatok maradék bevételeinek nagy részét. “Ebből is látszik, hogy az Orbán-kormány a nemzeti érdeknél fontosabbnak tartja a saját meggazdagodását és politikai befolyását” – tette hozzá.

Tartalmas beszélgetést folytattunk Juan González-Barba spanyol Európai Unióért felelős államtitkárral. Magyarország és...

Közzétette: Karácsony Gergely – 2020. november 24., kedd


Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések