A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Itt vannak a legújabb hírek a koronavírus-járvány terjedéséről


Ma éjféltől éjszakai kijárási korlátozást vezetnek be, éjfél és reggel öt óra között, és a szórakozóhelyek bezárásáról is rendelkeztek. A kulturális rendezvények, sportrendezvények nézőterén csak minden 3. helyet lehet elfoglalni, a szabályt megszegőkre 100 ezertől 1 millió forintig terjedő bírságot szabhat ki a rendőrség, és a helyet akár egy évre is bezárhatják – hangzott el az Operatív Törzs tájékoztatóján.

Az egész országra veszélyhelyzetet hirdetett a kormány - jelentette be Gál Kristóf, az ORFK-szóvivője. Ma éjféltől kijárási korlátozás lép életbe, így mindneki köteles otthon tartózkodni, és csak munkavégzés, vagy életvédelmi céllal megengedett a lakóhely elhagyása - tette hozzá. A kijárási korlátozás reggel ötig tart - mondta Gál Kristóf.

A kulturális rendezvények, sportrendezvények nézőterén csak minden 3. helyet lehet elfoglalni, a szabályt megszegőkre 100 ezertől 1 millió forintig terjedő bírságot szabhat ki a rendőrség, és a helyet akár egy évre is bezárhatják – mondta Gál Kristóf.

A járvány terjedésének a csökkentése érdekében ismételten érvénybe lépett az ingyenes parkolás az egész országban.

Három napra bezártak egy üzletet

A rendőrök kedden 39 esetben szabtak ki helyszíni bírságot, és 14 esetben tettek feljelentést a védelmi intézkedések figyelmen kívül hagyása miatt – mondta Gál Kristóf. Összesen 2546 esetben intézkedtek a rendőrök szeptember 21-e óta.

5189 hatósági házi karantént rendeltek el az elmúlt 24 órában.

A rendőrség hétfőtől nagyobb erővel végzi az ellenőrzési tevékenyéségét. Beszámolt arról, hogy egy XX. kerületi üzletben 5 alkalmazott nem viselt maszkot, ezért a súlyos szabálytalanság miatt 3 napra bezárták az üzletet, és helyszíni bírságot szabtak ki.

Szomorú rekordok dőltek meg

Müller Cecília arról beszélt, hogy szomorú rekordok dőltek meg az elmúlt napokban. A legfiatalabb meghalt személy 28 éves volt. Exponenciálisan nő a fertőzöttek száma - mondta az országos tisztifőorvos. Rendkívül fontosak az elmúlt napokban meghozott intézkedések.

Ezek a számok most már olyan jelentősek, hogy megnöveik a kórházban ápoltak számát. 4871 beteg van kórházban.

Egyre nagyobb a leterhelése az egészségügyi rendszernek. A mostani intézkedések célja, hogy a kórházak működőképessége megmaradjon - mondta a szakember.
A legfőbb cél, hogy minél kevesebben fertőzödjenek meg, ha pedig megfertőzödnek, akkor hatékonyan lehessen gyógyítani.

Már szinte minden településen ott van a vírus

Müller Cecília alig van már olyan település, ahol ne lenne már jelen potenciálisan a vírus.

Éppen ezért kerülni kell azsúfolt területek, a maszkot helyesen kell használni, és folyamatosan fertőtleníteni kell. Nem szabad belefáradni a szabályok fokozott betartásába.

Szólt arról is, hogy egy hét alatt másfélszeresére nőtt az igazolt koronavírus-fertőzöttek száma. A járvány kezdete óta a fertőzöttek átlagéletkora fokozatosan kúszik felfelé.
A második hullám elején a 20-29 éves korosztály volt érintett, míg a 44. héten már 45,7 évre változott. Szinte hétről-hétre látjuk az életkor emelkedését.

Az elmúlt négy hétben az igazolt új esetek negyede a 40-49-es korosztályba esik.

A legritkábban az 1-2 éves korosztályban regisztrálták a vírust.

A nagy számok törvénye alapján az elemzések helytállóak, de senki nem tudja, hogy fiatlaon és egészségesen, hogyan reagál majd a vírusra. Nagyon fontosak ezek a szabályok, és csak így lehet elkerülni az exponenciális terhet.

Müller Cecília mindenkinek komolyan kell vennie az intézkedéseket.

Megjelentek a rendeletek

Megjelent a Magyar Közlönyben a veszélyhelyzet kihirdetéséről és az Orbán Viktor által kedden  bejelentettújabb szigorító intézkedésekről szóló rendelet. A részletekből kiderül többek között, hogy milyen céllal lehet csak közterületen tartózkodni éjjel, illetve hogyan lehet megszervezni a kulturális és sportrendezvényeket.

4219 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 90 988 főre nőtt a hazánkban azonosított fertőzöttek száma. Meghalt 90 többségében idős, krónikus beteg, így az áldozatok száma 2063 főre emelkedett, 21 232-en pedig már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 67 693 fő. Az aktív fertőzöttek 25%-a, az áldozatok 31%-a, a gyógyultak 28%-a budapesti. 4871 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 355-en vannak lélegeztetőgépen.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések