Hamisítatlan indiai hangulatot varázsolhatsz a konyhádba ezzel a húsmentes, izgalmas sütőtökös curryvel.
Tudtad, hogy a curry egyszerre három dolgot is jelent? Egyrészt egy indiai fűszernövényt, másrészt fűszerkeveréket, amit a britek igazítottak a saját ízlésükhöz, és így hívják a keleti fűszerkeverékkel gazdagított szaftos ételt is, amelyet hússal vagy zöldséggel készítenek.
Hozzávalók:
* 80 dkg sütőtök
* 4 dl kókusztej
* 2 dl víz
* 2 teáskanál currypor
* 1 fej vöröshagyma
* 1 db piros kaliforniai paprika
* 1 db zöldségleveskocka
* 1 evőkanál olívaolaj
* 1 csokor korianderzöld
Elkészítés:
A sütőtököt hámozd meg, és vágd kockákra. A kaliforniai paprikának vájd ki a magházát, és csíkozd fel. A hagymát pucold meg, aprítsd fel, és egy nagyobb serpenyőben fonnyaszd meg az olívaolajon.
Keverd hozzá a curryport és a felkockázott sütőtököt. Öntsd hozzá a vizet, ha felforr, morzsold bele a leveskockát, és keverd hozzá a kókusztejet is. Közepes lángon főzd 10-15 percig, amíg a sütőtök megpuhul. Az utolsó öt percben dobd hozzá a kaliforniai paprikát is. Miközben az étel rotyog, aprítsd fel a korianderleveleket, és a főzés utolsó percében add a sütőtökös curryhez.
Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek
0 Megjegyzések