A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Honvédelem – Bevetésre készen a legújabb Leopard harckocsik


A Honvédelmi Minisztérium közösségi oldalára kitett posztjában jelentette be, hogy első alkalommal álltak tüzelőállásba a Magyar Honvédség Leopard 2A4HU típusú harckocsijai november 23-án, hétfőn.  A bejegyzés kiemeli, az MH 25. Klapka György Lövészdandár 11. Harckocsizászlóaljának lánctalpasai ráadásul azzal is történelmet írtak, hogy első ízben közúton tették meg a laktanya és a szomódi lőtér közötti távot.


Még július végén érkezett meg Magyarországra az első négy Leopard 2A4HU harckocsi, ekkor jelentették be azt is, hogy év végéig összesen tizenkét darab ilyen tank érkezik Magyarországra, melyek segítségével a honvéd harckocsizók megtanulhatják a 2023-tól érkező, vadi új Leopard 2A7+ harcjárművek kezelésének fortélyait.



A kiképzésben osztrák harckocsizók és a tankokat gyártó Krauss-Maffei Wegmann szakemberei is segédkeznek. Jelenleg tizenöt európai ország használja a német Krauss-Maffei Wegmann által gyártott Leopard 2-es harckocsikat, a 2023-tól érkező Leopard 2A7+-okat Magyarországon kívül mindössze Németország és Dánia használja majd.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések