A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Hevesi Tamást is felkérték, legyen a Fradi edzője


2010-ben merült fel a zenész neve, mint lehetséges jelölt az edzői posztra.


Hevesi Tamás elmondhatja magáról, hogy az egyetlen profi zenész, aki valaha vezetőedzőként dolgozott a magyar labdarúgó NB I-ben. A REAC után azonban majdnem óriási szintet lépett.

A válogatott és a Fradi

“A magyar fociban két csapat jelenti a szakma csúcsát. A válogatott és a Ferencváros” – nyilatkozta Hevesi Tamás, aki gyermekkora óta fradista. A sors úgy hozta, hogy az egyik munka majdnem meg is lett a számára. 2010-ben Bobby Davison menesztése után megkereste őt Berki Krisztián, az FTC akkori szakvezetője.

– Megkerestek, hogy felvetődött a nevem, benne vagyok a kosárban. Nem hittem a fülemnek. Akkor azt mondtam magamnak, egyetlen csapathoz nem mennék itthon, az a Fradi – mondta Hevesi a Ferencvárosi Televíziónak. – Itt óriási a nyomás, a szurkolók a legnagyobb ikonokat is megtalálják… Elmondtam, hogy nagyon megtisztelő a felkérés, de nem érzem magam alkalmasnak.

Csak a papír miatt kellett?

Bobby Davison helyett végül a szintén angol Craig Short lett a Fradi mestere. Hevesit így is leütöették volna a papra. Neki ugyanis megvolt a szükséges edzői papírja az NB I-hez, amivel Short nem rendelkezett. – A Pro-licences papírom miatt kellettem volna a kispadra. Talán még le se kellett volna ülnöm a meccseken Short mellé. Mondtam, hogy ez nálam nem játszik, én becsületes családból származom. Eddig jutottam önerőből, többet nem akarok.



A szurkolókat irányította

Hevesi így is többször szerepet vállalt a Fradiban. Ott volt a futsal szakosztály kezdeti éveiben, irányította a női gárdát, valamint a szurkolókat tömörítő Ferencvárosi FC-t. Fociban a REAC-nál ért a csúcsra, 2009 tavaszán vezette az akkor NB I-es klubot.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések