A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Hazudott a pizzéria munkatársa, az ország egy részét lezárták miatta


A fertőzött férfi a kontaktkutatás során azt állította, hogy csak ételért ugrott be az étterembe.


A főállásban biztonsági őrként dolgozó koronavírusos férfi a kontaktuskutatás során elhallgatta, hogy másodállásban abban a pizzériában dolgozik, ahol már más dolgozónál is kimutatták a fertőzést. A hatóságok ezek után hatnapos zárlatot hirdettek ki egész Dél-Ausztrália területén.

A férfi hazugsága után az egészségügyi hatóságok joggal feltételezték, hogy ha a biztonsági őr csak egy pizzavásárlás erejéig tartózkodott a pizzázóban és megfertőződött, akkor sokan mások is elkaphatták a bárban a vírust – írja a The Guardian.

Mára azonban kiderült, hogy a férfi félrevezette az egészségügyi hatóságokat, mivel nem csupán pár percet, hanem kifejezetten sok időt töltött a pizzabárban, és rendszeresen együtt volt koronavírusos munkatársával, így a vírust valószínűsíthetően tőle kapta el.

Dél-Ausztrália szövetségi állam miniszterelnöke, Steven Marshall csak nehezen tudta palástolni indulatait, mivel a férfi hazugságával szinte egy teljes hétre megbénította egész Dél-Ausztrália életét.

„Hogy majd szétvet a düh, az enyhe kifejezés. Egyetlen önző ember cselekedete számtalan embert, családot és vállalkozást hozott nehéz helyzetbe” – fogalmazott Steven Marshall.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések