A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Házi káposztás tészta baconnel: ilyen a cvekedli feltuningolva


A hagyományos káposztás tészta egyáltalán nem bonyolult, baconnel viszont igazán extrává teheted.


A magyar tésztaspecialitást, a cvekedlit sokan édesen szeretik, mások sósan, sok borssal. Ha az alaprecepten változtatnál, próbáld ki baconnel megbolondítva! Jó ötlet akár hétköznapokra is, hisz egyszerűen elkészíthető. Bár általában kockatészta az alap, a farfalle is remek lehet hozzá. Felmelegítve is nagyon ízletes.

Hozzávalók:

* 50 dkg tészta
* 15 dkg bacon
* 1 fej káposzta
* 1 fej vöröshagyma
* 2 evőkanál olaj
* 1 evőkanál aprított snidling
* 1 teáskanál kömény
* só
* bors

Elkészítés:

Egy nagyobb fazékban forralj vizet, dobj hozzá sót, és amikor lobog, rakd bele a tésztát. Főzd meg körülbelül nyolc-tíz perc alatt, majd szűrd le, és csepegtesd le.

A káposzta külső leveleit távolítsd el, szeld négy részre, gyaluld le vagy vágd össze ízlés szerint, sózd be, és hagyd állni körülbelül 20 percig. Pihentetés után nyomkodd ki, hogy több levet már ne eresszen. A hagymát pucold meg, és aprítsd fel.

A feldarabolt bacont kevés olajon pirítsd meg, majd szedd ki a szalonnadarabokat, és dinszteld meg rajta a hagymát. Dobd rá a káposztát, párold meg, közben fűszerezd borssal, köménnyel. Amikor kicsit összeesik, önts hozzá kevés vizet, és párold 15-20 percig. Ha puha, keverd hozzá a tésztát, forgasd össze, majd szórd a tetejére a bacont és az aprított snidlinget.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések