Nálunk is egyre több helyen kapható a coleslaw, vagyis az amerikai káposztasaláta, amit otthon is könnyen elkészíthetsz.
Az amerikaiak káposztasalátája, a coleslaw lassan meghódítja az egész világot. A káposzta rengeteg C-vitamint tartalmaz, így mindenképpen ajánlatos télen minél többször fogyasztani. Mivel ínycsiklandó tejfölös-majonézes szósz is jár hozzá, ez a saláta azoknak is ízleni fog, akik amúgy idegenkednek a natúr zöldségektől.
Hozzávalók:
* 1 fej zöld káposzta* 1 db sárgarépa
* 1 fej vöröshagyma
* 0.5 fej lila káposzta
* só
* bors
A szószhoz
* 2 evőkanál tejföl
* 1 evőkanál majonéz
* 1 teáskanál mustár
* 1 teáskanál citromlé
* 1 kávéskanál cukor
* só
* bors
Elkészítés:
A sárgarépát pucold meg. A káposztákat, a répát és a hagymát reszeld le, vagy vágd vékony csíkokra. Egy nagy tálban keverd össze, sózd, borsozd, és tedd félre.Egy másik tálban készítsd el az öntetet. Először a tejfölt keverd össze a majonézzel, majd add hozzá a mustárt, a citromlevet, a sót, a borsot és a cukrot. Öntsd a salátára, forgasd jól össze, majd tedd néhány órára a hűtőbe, hogy az ízek összeérjenek.
Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek
0 Megjegyzések