Hirdessen itt

Havas: Ki Hollandia miniszterelnöke? Orbán Viktort mindenki ismeri Európában!


Havas Henrik szerint „erre ment ki a játék”, amikor Magyarország megvétózta a költségvetést.


Havas Henrik is megszólalt a Nemzeti TV-n futó Havas megmondja című műsorában az elmúlt hét egyik legfontosabb eseményéről, Magyarország és Lengyelország uniós költségvetést érintő vétójáról.

Szerinte Orbán Viktor nemcsak a jogállamisági mechanizmus miatt emelt vétót, hanem saját ismertségének növelése érdekében is.

„Ki Dánia miniszterelnöke? Ki Hollandia miniszterelnöke? Ki Svájc miniszterelnöke? Ki Izland miniszterelnöke?” – tette fel a költőinek szánt kérdéseket Havas, majd így folytatta: „Gyakorlatilag még én is, aki az egész életemet azzal töltöm, hogy olvasok, nagyjából abban vagyok egészen biztos, hogy Angela Merkel német kancellár, Boris Johnson angol miniszterelnök, Emmanuel Macron francia elnök, de már a Contén gondolkodnom kellett”. ( Svájc egyébként nem is uniós tagállam, ahogy Izland sem.)

Az egykori tévés szerint Európában mindenki tudja, hogy ki a magyar miniszterelnök, „erre ment ki a játék”. Havas szerint a „mi Viktorunkat” még egy izlandi halászkunyhóban és egy bolgár görögkatolikus templomban is ismerik. ( A legutóbbi adatok szerint a kelet-európai országban nem is mérhetőek a görögkatolikus felekezetűek, Havas valószínűleg az ortodoxokra gondolhatott.)

„Ennyi. Eddig Puskás, Rubik Ernő, mostantól Orbán Viktor lesz az, akiről kis hazánk kapcsán az emberek a fejükhöz kapnak. Büszke vagyok rá, hogy magyar lehetek” – zárta az adást kissé ironikusan Havas.

Ön hány EU-s miniszterelnököt tud felsorolni? Írja meg kommentben!

VIDEÓ!




Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések