Itthon is egyre többen kedvelik meg az édesburgonyát, amiből könnyen és gyorsan tartalmas krémlevest készíthetsz.
Az édesburgonya csak a nevében rokona a krumplinak, hiszen szulákféle, ízében pedig inkább a sárgarépához és a sütőtökhöz áll közel. A belőle készült krémlevest a friss gyömbér teszi egyedivé és pikánssá. Pirítóssal vagy krutonnal tálald. Érdemes körülnézni a boltokban, mert most sok helyen kedvező áron is beszerezheted.
Hozzávalók:
* 2 db édesburgonya
* 1 evőkanál reszelt gyömbér
* 1 db vöröshagyma
* 2 gerezd fokhagyma
* 2 dl tejszín
* 2 szál petrezselyem
* 1 db leveskocka
* 2 evőkanál olaj
* 1 teáskanál só
* bors
Elkészítés:
Az édesburgonyát hámozd meg, és vágd kisebb kockákra. A hagymát pucold meg, és aprítsd fel. Egy nagyobb lábosban hevítsd fel az olajat, és időnként kevergetve párold meg rajta a hagymát. Amikor kész, add hozzá a reszelt gyömbért, a zúzott fokhagymát, sózd, borsozd, és párold együtt egy kicsit.
Tedd az édesburgonyát a hagymás, gyömbéres keverékhez, és így pirítsd pár percig. Ezután öntsd fel annyi vízzel, amennyi jól ellepi. Ha felforr, morzsold bele a leveskockát. Forrástól számítva 15-20 percig főzd, amíg az édesburgonya megpuhul. Ekkor botmixerrel vagy turmixgépben pürésítsd a levest, amíg krémes, selymes állaga nem lesz. Öntsd hozzá a tejszínt, és forrald össze egy-két perc alatt. Tálaláskor szórd meg néhány egész petrezselyemlevéllel.
Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek
0 Megjegyzések