Gyömbéres, almás kevert süti 10 perc munkával: az íze és az illata is mennyei


Alig van munka a mennyei almás-gyömbéres süteménnyel, aminek már az illatától mindenki odalesz.


Ez a könnyű kevert süti a reszelt almától lesz pihe-puha. A klasszikus téli fűszerek fantasztikus ízt adnak neki, a gyömbér különösen. Figyelj, hogy a sütéshez használt forma elég magas legyen, hogy a tésztának legyen helye megnőni.

Hozzávalók:

* 2 bögre liszt
* 1 bögre cukor
* 3 db alma
* 3 db tojás
* 1 csomag vaníliás cukor
* 1 csomag sütőpor
* 0.75 bögre olaj
* 2 evőkanál dió
* 1 teáskanál gyömbér
* 1 teáskanál őrölt fahéj
* 1 mokkáskanál szegfűszeg
* vaj a forma kikenéséhez

Elkészítés:

Az almákat hámozd meg, vágd ki a magházukat, és reszeld le a gyümölcsöket. Egy tálban keverd habosra a tojásokat a kétféle cukorral, add hozzá a reszelt almát, végül az olajat. Egy másik tálban vegyítsd össze a száraz hozzávalókat: a lisztet, a sütőport, a darált vagy kis darabokra vágott diót, a szegfűszeget, a fahéjat és a gyömbért. A fűszeres lisztet lassú, óvatos mozdulatokkal keverd a tojásos-almás masszához.

Egy tortaformát kenj ki kevés vajjal, és szórd meg liszttel. Öntsd bele a tésztát, egyengesd el, és told forró sütőbe. Süsd 180 fokon nagyjából 40 percig, amíg a beleszúrt villára nem ragad rá a tészta.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések