A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Gőzerővel készül a magyar fociválogatott az év meccsére


Csütörtökön – sajnos, a nézők nélkül – a Puskás Arénában rendezik az év legfontosabb válogatott meccsét, amelyen Magyarország Izlandot fogadja. A tét az Eb-részvétel.


A csapat már a hétvége óta együtt készül Telkiben. Hétfőn sajtónyilvános edzést tartottak, amelynek keretében Sallai Roland és Szalai Attila is válaszolt az újságírók kérdésére. Sallai elmondta, hogy számára a szurkolótábor mindig is fontos volt, amely 12. emberként állt a csapat mögött. Most nem lesznek nézők, de reméli, hogy sikerült majd mosolyt csalni a tv-k előtt ülők arcára.

„A 2016-os Eb óta megváltozott a csapat, szerintem egy kicsit meggyengült, de így is vannak extra játékosaik, úgy hogy mindenféleképp oda kell figyelni rájuk. Azt gondolom, hogy aki odakerül a kapu elé, annak oda kell koncentrálnia. Mindegy, hogy csatár vagy védő, maximálisan ki kell használnunk a helyzeteinket.

Nemcsak nekem, a társaimnak is ez lehet majd a legfontosabb mérkőzésük. Tényleg nagyon készülünk erre a mérkőzésre, és reméljük, hogy sikerrel hagyhatjuk el a pályát csütörtök este. Ezen a szinten már nincs könnyű mérkőzés, maximálisan oda kell tenni magunkat.”

Az elmúlt három meccsen kezdőként szerepet kapó Szalai Attila is bizakodva várja a csütörtöki összecsapást.

„Egy éve mutatkoztam be a válogatottban, azóta sokat fejlődtem és jó irányba haladok. Boldog vagyok, mindig is ez volt a célom, hogy erre a szintre eljussak, és minél több meccset játszhassak a válogatottban. Sajnáljuk, hogy zárt kapuk mögött lesz a meccs, de az egészség a legfontosabb. A szervezettség és a csapategység volt az októberi sikerek kulcsa. Ezt mindenféleképp tovább kell vinni. Jó úton járunk.

Úgy gondolom, Izland nagyon jó csapat, fizikailag rendkívül erős játékosokkal. Fel kell vennünk velük a harcot, a csapategységünkkel, az egyéni kvalitásunkkal föléjük kell tudnunk kerekedni. Az év legfontosabb meccse előtt állunk, de ez egy édes teher, extramotiváicót kell, hogy adjon, hogy ilyen lehetőség van a kezünkben.”


Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések