A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Gombával sült csirkecomb: omlós, szaftos fogás a sütőből


A csirkecombhoz kiválóan illik a vele sült gomba. Különösen ízletes lesz a fogás, ha a húst illatos, fűszeres pácban érleled.


A csirke talán legzamatosabb, leginkább omlós része a comb. Még finomabb lesz, ha sütés előtt néhány órát hagyod pácolódni a hűtőben. A legtöbb húsételhez hasonlóan a gombával sült csirkecombot is feldobja a fehérbor, amely alkoholtartalma hő hatására elpárolog, ezért ez a fogás gyerekeknek is nyugodtan adható.

Hozzávalók:

* 6 db csirkecomb
* 20 dkg gomba
* 5 db koktélparadicsom
* 4 evőkanál olívaolaj
* 2 dl fehérbor
* 1 db vöröshagyma
* 1 ág rozmaring
* 1 evőkanál sültcsirke-fűszerkeverék
* 1 teáskanál színes bors

Elkészítés:

Egy kisebb tálban kavard össze az olívaolajat, a fűszerkeveréket és a rozmaringot. Kend be vele a csirkecombokat, fektesd őket egy tepsibe egymás mellé, locsold meg fehérborral, és hűtőben pihentesd minimum egy órát. A sütőt melegítsd elő 200 fokra.

A gombákat és a koktélparadicsomokat vágd félbe, a hagymát hámozd meg és karikázd fel. A pácolódási idő leteltével a csirkecombokat vedd ki a hűtőből, dobd melléjük a gombát, a paradicsomot és a hagymát, és szórd meg borssal. Takard le alufóliával, és told a sütőbe. Süsd 180 fokon 40 percig, majd távolítsd el az alufóliát, és további 15 perc alatt süsd a csirkét ropogósra.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések