A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Giorgia Meloni: Eltörölték az ország határait


Folyamatosan gördíti el az akadályokat a bevándorlók útjából a baloldali olasz kormány.


Lépésről lépésre gördíti el az akadályokat a bevándorlók útjából a baloldali olasz kormány. A jobbközép ellenzék szerint immár szinte bárki védelmet kaphat, és a kitoloncolásra várók is lehetőséget kaptak arra, hogy Olaszországban maradjanak.

Újabb kaput nyitott meg a Demokrata Párt (PD) és az Öt Csillag Mozgalom (M5S) által vezetett olasz kormány a migrációs politikában.

A képviselőház alkotmányügyi bizottsága múlt pénteken úgy döntött, eltörli a munkát vállaló migránsok számának felső korlátját.

A Giuseppe Conte kormányfő által júliusban aláírt dekrétum szerint 30 850 bevándorló léphet engedélyezetten Olaszországba, 12 850 a mezőgazdasági szektorban, a többiek pedig a turisztikai és vendéglátó szektorban vállalnak munkát.

A mostani javaslatot a PD képviselője, Stefano Ceccanti nyújtotta be, a kormánypárti politikusok pedig egyöntetűen elfogadták.


A döntés felháborította a jobboldalt. Maurizio Gasparri, a Forza Italia képviselője szerint „miközben Olaszországot megszállják a bevándorlók, a kormánykoalíció azon munkálkodik, hogy őrült módosításokkal, válogatás nélkül mindenkit beengedjen”. Gasparri a sajtónak nyilatkozva felelőtleneknek, hazaárulóknak nevezte azokat, akik „az ellenséggel kollaborálnak”. „Az lenne a kötelességük, hogy feltartóztassák a bevándorlási hullámot, nem pedig az, hogy kiszolgáltassák nekik Itáliát” – üzente a kormánypárti képviselőknek.

Giorgia Meloni, az Olasz Testvérek párt (FdI) elnöke a mostani módosítás azon passzusára is kitért, amely a hazájukba való visszatoloncolásra váró, illegálisan az országban tartózkodó bevándorlókra vonatkozik. A módosítás szövege a továbbiakban védelmet biztosít azon személyeknek is, akik szexuá­lis identitásuk miatt erőszak, vagy üldöztetés áldozatai lehetnek hazájukban.

„Holnaptól az is elég lesz, hogy valaki homoszexuálisnak vallja magát és máris Olaszországba érkezhet, illetve itt maradhat. Védelmet élvez, nem kitoloncolható!

– írta Meloni Facebook-oldalán.

Az ilyen szabályozással bárki, azaz mindenki Olaszország területén maradhat, hiszen a szexuális hovatartozás nem bizonyítható, nem kézzel fogható kategória – magyarázta az ellenzéki politikus.

Eltörölték Olaszország határait”

– summázta a helyzetet Giorgia Meloni.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések