A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Gigatüntetés sorozat szerveződik a Kossuth téren az SZFE mellett – ma kezdődik


Tüntetés lesz a Kossuth téren az SZFE mellett szombaton délután ötkor. A szervezők azt kérik, se párt, se civil szervezetek transzparensei ne jelenjenek meg az egyetem autonómiájának visszaállítását követelő tiltakozáson. A szervezők terve szerint az esemény addig ismétlődik meg, amíg a célkitűzések megvalósulnak.


A Facebookon szerveződik a Színház- és Filmművészeti Egyetem tüntetése, amely a Kossuth téren lesz szombaton délután öt órakor.

“Jelenj meg a Kossuth téren, transzparenssel, piros-fehér szimbólummal, fáklyával bármivel ami az egyetem melletti kiállásodat jelképezi! Amatőr és vagy profi előadásokkal(vers, tánc, ének)készülünk Beszédeket nem tervezünk, de ez változhat. Az esemény addig ismétlődik amíg a célkitűzések megvalósulnak”


– olvasható a Szolidaritás az SZFE néven hirdetett rendezvény leírásában, hangsúlyozva, hogy a tüntetés a járványügyi szabályok betartásával – maszk-, kesztyű használattal, a távolságtartás figyelembevételével – tartják.

A tiltakozáshoz az újabb lendületet az adta, hogy felfüggesztette a Színház- és Filmművészeti Egyetem őszi félévét Szarka Gábor kancellár és Novák Emil általános rektorhelyettes:

„A Színház- és Filmművészetért Alapítvány, mint a Színház- és Filmművészeti Egyetem fenntartója az alábbi döntéseket hozta, melyekről tájékoztatja az Oktatási Hivatalt is. Az Alapítvány Kuratóriuma megállapította, hogy jelen körülmények között a Színház- és Filmművészeti Egyetemen az oktatás feltételei, a hallgatói jogok érvényesülése és védelme, a megfelelő és biztonságos munkakörülmények, valamint az Egyetem akadémiai autonómiája nem biztosítható.

A 2020/2021-es tanév 2021. február 1. napjától folytatható, addig oktatási tevékenység az egyetemen semmilyen formában nem végezhető.”


Az első félévben felvett tárgyakhoz tartozó krediteket nem fogadják el, de a kuratórium felkérte az egyetemi vezetést, hogy intézkedjenek a tanév szükség szerinti meghosszabbításáról, hogy az első féléves tárgyak teljesítése biztosítva legyen.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések