A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Gera Zoli egy év alatt lett kapitány


November 15. ünnepnap lett a legenda számára.


A magyar fociválogatott Gera Zoltán irányításával ért el 1-1-es döntetlent Szerbia ellen a Nemzetek Ligájában. A legendás focista a teljes stáb pozitív tesztje miatt lépett előre, így ott, ahol egy éve még ünnepelték, most már főnök lett.

Búcsú Uruguay ellen

2019 november 15-én volt Gera Zoltán hivatalos búcsúztatója a válogatottól. A 2010-ben Európa-liga döntőt is játszó klasszis azon a nyáron vonult vissza a Fradiból, néhány hónappal később pedig Csányi Sándor az MLSZ, s Kubatov Gábor a FTC elnöke köszönt el tőle 67 ezer ember előtt a Puskás Aréna nyitómeccsén.

Játékra akkor nem vállalkozott Gera, mint mondta, nem érezte magát olyan formában, hogy segíteni tudjon Uruguay ellen, két percre pedig nem akart beszállni a meccsbe.

Szövetségi edzőből kapitány

A koronavírus járvány végigsöpört a magyar válogatott teljes stábján. Marco Rossi és két olasz segítője is pozitív tesztet produkált, a helyükre ugrott be Gera 2020. november 15-én Szerbia ellen. Pénteken még az U21-es csapatot irányította az oroszok ellen, vasárnap pedig már a felnőttek főnöke volt.

Akárcsak tavaly, idén is meghatódott.

– Úgy tudom, most maradok a csapattal. Megtiszteltetés volt, hogy én állhattam a kispadnál, örülök neki, hogy jó eredményt értünk el – mondta Gera az 1-1-es döntetlen után.

Egy meccs maradt

A válogatott szerdán a törökök ellen zárja a Nemzetek Ligáját, ha Gera egészséges marad, akkor ő lesz a kapitány azon a találkozón is. A szakembert – akárcsak a válogatott játékosokat – naponta tesztelik. Ott van mellette segítőként Sándor György is, aki az utánpótlás-válogatottnál is Gera stábtagja.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések